7 Lucruri interesante despre ceaiul negru
Cele mai interesante informatii despre ceaiul negru
O ceasca de ceai negru in fiecare dimineata este ideala pentru a inlocui cafeaua. Insa ceaiul negru este mai mult decat o bautura naturala cu efect energizant, este un ceai cu nenumarate beneficii despre care se spun foarte multe lucruri interesante. Iata cateva dintre ele:
- Ceaiul negru este cunoscut ca “ceai rosu” in China. La noi, ceaiul rosu este de fapt ceaiul Rooibos.
- Ceaiul negru este cel mai popular tip de ceai, mai popular chiar si decat ceaiul verde. Aproape ¾ din cantitatea de ceai consumata la nivel mondial este reprezentata de ceaiul negru. Vesticii il beau fierbinte toamna si iarna si sub forma de Ice Tea in timpul verii.
- Consumul de ceai negru dupa ce tocmai ai servit masa poate contribui la reducerea absorbtiei de grasimi. Adica n-o sa te mai ingrasi asa usor. O ceasca de ceai negru este ideal de consumat alaturi de preparate mai “grele”, cum ar fi carnea de miel sau diverse preparate pe baza de carne tocata. In pagina de produs a fiecarui tip de ceai de pe Arta Ceaiului gasesti recomandari de feluri de mancare cu care se potrivesc cel mai bine. Incearca-le, spune-ne cum ti se pare combinatia si poti chiar sa ne propui combinatii noi de ceai negru cu felurile tale preferate de mancare.
- Ceaiul negru este bogat in antioxidanti, moleculele ce combat radicalii liberi responsabili de imbatranirea organismului. Atunci cand ceaiul negru este infuzat la o temperatura mai ridicata, se elibereaza o cantitate mai mare de antioxidanti. Cel mai bine e sa infuzezi ceaiul negru la o temperatura de 90°C, aproape de punctul de fierbere.
- Iti recomandam sa bei ceaiul negru fara a-l indulci si fara a adauga lapte, pentru ca laptele reduce din puterea antioxidanta a ceaiului negru. Apropo:
- Stii cum am ajuns sa punem lapte in ceai? In secolul al XVII-lea, cand britanicii incepusera sa aduca ceai de peste mari si tari, din cauza ca frunzele de ceai petreceau luni intregi pe mare nivelul ridicat de umiditate si de sare le afecta foarte mult calitatea. Cand ajungeau la destinatie si in ceasca de ceai a englezilor, aveau un gust destul de neplacut. Pentru a mai salva totusi ceva din investitia in afacerea cu ceai, britanicilor le-a venit ideea de a adauga zahar si lapte in infuzie. Si acest obicei continua si in zilele noastre.
Astazi, ceaiul se aduce in numai cateva ore cu avionul din zonele indepartate unde este cultivat, este transportat si depozitat in conditii optime, el ajungand ulterior in cea mai buna stare la tine acasa. Asa ca nu mai e nevoie sa-l indulcesti, chiar iti recomandam sa te bucuri de aroma naturala a ceaiului, pentru ca fiecare ceasca poate fi o experienta unica, irepetabila, asa cum cred japonezii.
- Cei mai mari consumatori de ceai negru sunt cei din Vest, in special americanii, in timp ce locuitorii tarilor estice prefera ceaiul verde.