Beneficiile ceaiului negru

Ceaiul negru este cel mai comun ceai, consumat pe intreg globul. Acesta provine din aceeasi planta ca ceaiul verde si ceaiul alb, Camellia Sinensis.

Printre principalele sale beneficii se numara:

–  Energizant: Cafeina din ceaiul negru stimuleaza metabolismul si functiile creierului, fara a supra-stimula inima. Pe langa cafeina, ceaiul negru are in compozitie si teofilina. Acest compus stimuleaza sistemul respirator, inima si rinichii.

–  Hidratarea pielii: S-a demonstrat ca un consum regulat de ceai negru ajuta la hidratarea pielii.

–  Adjuvant in bolile gastrice: Tanina din ceaiul negru ajuta la scaderea activitatii gastrice si intestinale, echilibrand funtiile acestora.

–  Ajuta la sanatatea dentara: Ceaiul negru ajuta la prevenirea cariilor dentare. Fluorura din compozitia acestuia intareste smaltul dintilor.

–  Suport in sanatatea cardiovasculara: Un consum de 2 cani pe zi de ceai negru, ajuta la deschiderea fluxului de sange lanivelul capilarelor si ajuta la mentinearea normala a tensiunii arteriale. Astfel, scade colesterolul si riscul de atac cerebral.

– Ceaiul negru ajuta la pierderea in greutate: Avand un continut foarte scazut de sodiu si grasimi, ceaiul negru este un suport important pentru cei care vor sa piarda in greutate sau sa isi mentina greutatea. Daca se inlocuiesc bauturile carbogazoase cu ceaiul negru, organismul va fi mai sanatos si mai viguros.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *