Beneficiile ceaiului de Kombucha
Ceaiul de Kombucha, sau “elixirul sanatatii nemuritoare” asa cum este numit de catre chinezi inca din antichitate, este un tip de ceai fermentat care are o efervescenta naturala, cu un continut ridicat de probiotice, antioxidanti si vitamine din complexul B.
Consumul de ceai cu Kombucha dateaza inca din timpul dinastiei Qin, aprox. 220 i.Hr., ajungand ulterior pana in Rusia si S.U.A. De fapt, Kombucha este o colonie simbiotica de bacterii si drojdie, iar multi dintre consumatori se refera la ea denumind-o “ciuperca de Kombucha”.
Ceaiul de Kombucha este consumat de tot mai multi oameni interesati de a duce un stil de viata cat mai natural si sanatos datorita beneficiilor asociate cu aceasta bautura. A devenit una dintre bauturile preferate ale vedetelor de la Hollywood, cum ar fi Madonna, Gwyneth Paltrow, sau Halle Berry. Iata cateva dintre aceste beneficii:
Ceaiul de Kombucha este un detoxifiant natural
Ne incarcam in permanenta cu tot felul de toxine provenite dintr-un stil de alimentatie nu tocmai sanatos. Datorita probioticelor si enzimelor din componenta, acest ceai ajuta la detoxifierea organismului. Procesul natural de detoxifiere este grabit de bacteriile benefice ale Kombucha.
Ceaiul de Kombucha este bogat in vitamine si enzime
Kombucha contine vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6 si B12) ce sunt folositoare pentru a avea parul superb la care visam, un ten curat si unghii sanatoase care sa le faca invidioase chiar si pe cele mai inraite purtatoare de unghii false! Este util si in a stimula folosirea corecta a carbohidratilor de catre organism, pentru a reduce stresul si pentru a imbunatati memoria.
In ceea ce priveste enzimele digestive, rolul lor este sa sparga in bucatele alimentele pe care le consumam pentru ca nutrientii din ele sa fie mai usor asimilate de catre organism. Problema este ca, din cauza ca tot mai putine alimente crude fac parte din dieta noastra zilnica, nivelul de enzime digestive este din ce in ce mai scazut. Asa ca avem nevoie sa suplimentam aportul de astfel de enzime dintr-o bautura precum ceaiul de Kombucha.
Ceaiul de Kombucha este un energizant natural
Stilul de viata tot mai alert in care traim ne solicita mare parte din resursele energetice, si cateodata ni se pare ca nu reusim sa ne incarcam bateriile pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. In astfel de momente fie bem tot mai multa cafea, fie luam tot felul de suplimente nutritive. Cum ar fi sa ne suplimentam necesarul de energie consumand o bautura naturala, cu gust delicios, asa cum este ceaiul de Kombucha? Cu siguranta, am imbina utilul cu placutul, iar refacandu-ne stocurile de energie in permanenta, probabil ca nu am mai ajunge la un nivel scazut de energie atat de usor.
Ce mai poti face cu ceaiul de Kombucha? Il poti asocia cu diferite feluri de mancare, in special cu cele care se consuma de obicei cu bere, datorita aciditatii acestui tip de ceai. Asa ca merge de minune cu un gratar, sau chiar si cu stridii. Ideal este sa consumi ceaiul de Kombucha si dupa masa, pentru ca acest ceai este considerat benefic in a stimula metabolismul si digestia.
In magazinul Arta Ceaiului, gasesti Kombucha in ceaiul Pu Erh Peach & Kombucha, un ceai negru cu note lemnoase, imbogatit cu bucati aromate de piersica.
P.S. Kombucha este un ingredient care face sa dispara starile de mahmureala, trece-l pe lista de cumparaturi pentru urmatoarea petrecere!