Beneficiile unei cani de ceai
Oricine s-ar bucura sa savureze o ceasca aromata de ceai si cu atat mai mult, vor dori sa faca asta cei care sunt constienti de beneficiile pe care aceasta bautura le are asupra sanatatii!
Ceaiul aduce o contributie insemnata in ceea ce priveste buna desfasurare a functiilor organismului, dar constituie totodata si o modalitate excelenta de relaxare! Afla din acest articol care sunt cele mai populare 4 tipuri de ceai si ce beneficii extraordinare au pentru sanatate.
1. Ceaiul verde
De-a lungul timpului au fost realizate tot felul de studii cu privire la ceaiuri si la efectele pe care consumul lor le are asupra corpului uman. Ceaiul verde a fost cel apreciat pentru capacitatea extraordinara de a preveni atacurile cerebrale in cazul femeilor, insa atunci cand consumul a fost de peste 5 cesti zilnic. Este o bautura bogata in antioxidanti, a caror importanta in lupta cu radicalii liberi deja este cunoscuta. Este popular și pentru ca reprezinta un stimulent al metabolismului, ajutandu-l sa functioneze intr-un ritm mult mai rapid si eficient. De lupta contra tesutului adipos de pe abdomen este responsabilă catechina, un component al ceaiului. Se gaseste in combinatie cu diverse tipuri de plante sau condimente, ce detin proprietati vindecatoare si reprezinta un ajutor in sporirea fluxului sanguin, in scaderea zaharului din sange, lupta impotriva gripei si a diverselor infecții bacteriene, are un puternic rol antioxidant si aduce o contributie insemnata la mentinerea sanatatii.
Descopera mai multe ceaiuri verzi: https://artaceaiului.ro/ceai-verde/
2. Ceaiul de ghimbir
Este un sortiment consumat indeosebi de cei care se confrunta frecvent cu dureri de cap. Este de altfel si recomandat in acest caz pentru efectul puternic antiinflamator pe care il prezinta. O ceasca din aceasta bautura atunci cand migrenele incep sa se instaleze va ajuta la eliminarea lor si nu va mai fi necesara administrarea de tratament medicamentos. Expertii recomanda consumul ceaiului de ghimbir si celor care experimenteaza disconfort digestiv, intrucat ajuta la prevenirea efectelor sale, a balonării, indigestiei etc. In acelasi timp reprezinta un ajutor insemnat in asigurarea unui sistem imunitar puternic – responsabili de efecte fiind si de aceasta data antioxidantii. Il consuma si cei care doresc să elimine stresul si sa ofere o doză de energie corpului. Din cauza efectului final, este recomandat a nu se consuma seara.
3. Ceaiul alb
Deosebit de eficient prin proprietatile antioxidante ce le prezinta este si ceaiul alb. Acesta ajută corpul sa se relaxeze, protejandu-l impotriva radicalilor liberi. Consumul sau este recomandat datorită unui alt efect asemanator cu cel al ceaiului verde –incetinirea procesului de imbatranire a pielii. De asemenea, este apreciat pentru capacitatea sa de a imbunatati functia arterială, intarind vasele de sange. Consumul a peste 2 cesti zilnic are ca rezultat o inima mai sanatoasa și mai puternica. Asta se întampla pentru ca sangele este mai fluid si tensiunea este mentinuta la cote normale.
Descopera mai multe sortimente de ceai alb: https://artaceaiului.ro/ceai-alb/
4. Ceaiul Oolong
Diversele studii realizate cu privire la acest tip de ceai au avut drept concluzie faptul ca este calitativ prin sprijinirea proceselor metabolice naturale de detoxifiere. Este asadar un ajutor indispensabil pentru cei care au astfel de obiective. De asemenea, este recomandat consumul sau celor care intentioneaza sa piarda kilograme, pentru ca ajuta la arderea grasimilor si evacuarea apei in exces din organism. Mai mult decat atat, are in compozitie o cantitate insemnata de polifenoli, cei care prezinta efecte antioxidante puternice. Diminuarea efectelor pe care un ritm de viată nesanatos si o alimentatie necorespunzatoare le au asupra corpului este de asemenea favorizata prin consumul ceaiului Oolong. Este de preferat, desigur, sa fie asociat unui regim alimentar natural, alaturi de exercitii fizice, de preferat. Sunt aspecte necesare de indeplinit atunci cand obiectivul vizeaza pierderile in greutate.
Descopera gama de ceaiuri Oolong: https://artaceaiului.ro/ceai-oolong/