Ceaiul galben, un ceai cu adevarat special

Ceaiul galben este o specialitate rara de ceai care provine din aceeasi planta ca si ceaiul verde, ceaiul alb sau ceaiul negru, este vorba de Camelia Sinensis. Acest tip de ceai se recolteaza intr-o perioada scurta de timp, primavara devreme, de aceea este unul dintre cele mai rare ceaiuri. Datorita nuantei aurii a infuziei, ceaiul galben este asociat cu nuanta de galben imperial purtata de imparatii Chinei.

Cum se produce ceaiul galben 

Ceaiul galben se obtine printr-un proces asemanator celui prin care se obtine ceaiul verde. Diferenta consta in faptul ca in cazul ceaiului galben, dupa ce frunzele sunt uscate, acestea sunt procesate la aburi, invelite intr-un material textil special, pentru a-si reimprospata aroma si a conferi culoarea aurie infuziei. Scopul acestui proces este de a oferi dulceata gustului ceaiului galben si un parfum deosebit.

Cat de „tare” este ceaiul galben 

Nivelul de teina din ceaiul galben este mai ridicat decat cel din ceaiul verde datorita faptului ca ceaiul galben se obtine din frunzele plantei de Camelia Sinensis cel mai bogate in teina.

Ce gust are infuzia 

Ceaiul galben are o aroma usoara, dulceaga, fara notele ierbale pe care le ofera unele ceaiuri verzi.

Beneficiile ceaiului galben 

Este un tip de ceai bogat in antioxidanti. Daca alegem sa-l introducem in dieta noastra zilnica ne poate ajuta sa combatem efectele radicalilor liberi, moleculele responsabile de imbatranirea organismului. Astfel, imbinam utilul cu placutul: ne simtim bine si aratam bine. ?

Datorita procesului mai lent de oxidare, ceaiul galben este mai bine tolerat de catre stomac si splina in comparatie cu alte ceaiuri. Poate avea efecte benefice in cazurile de indigestie, stimuleaza apetitul si ajuta in curele de slabire.

Continutul de polifenoli, aminoacizi si vitamine din acest tip de ceai fac din ceaiul galben un ingredient deosebit pe care sa-l introducem in dieta noastra zilnica.

Daca doresti sa imbogatesti ceainaria de acasa cu un ceai special, de acum gasesti in magazinul Arta Ceaiului ceaiul galben Huang Xiao, un ceai cu aroma dulceaga, florala si foarta aromata.

 

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *