Ceaiuri care fac ca mancarea grea sa-ti pice usor
Mesele de sarbatori sunt intotdeauna complexe, compuse din preparate care ne pot da sistemul digestiv peste cap. Asa ca sarbatorile se pot transforma foarte usor din momente de bucurie intr-un adevarat cosmar. Pentru a evita asta, este bine sa consumam in timpul, sau dupa astfel de mese grele, ceaiuri care sa faciliteze digestia.
Iata care sunt cele mai indicate ceaiuri infuzie in astfel de situatii:
- Ceai de musetel
Efectele calmante ale ceaiului din flori de musetel sunt binevenite dupa o masa copioasa. In plus, ceaiul cald de musetel este util si atunci cand ne doare gatul, situatie des intalnita in sezonul rece.
- Ceai de ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale de a reduce greata si senzatia de voma. Dupa mesele de sarbatori incearca Ginseng & Ginger, un ceai de ghimbir cu ceai verde si ginseng, sau Citrus Ginger, un ceai Rooibos cu ghimbir, si adauga niste lamaie pentru ca efectul sa fie mai puternic.
- Ceai de menta
Nu mai e un secret pentru nimeni ca ceaiul de menta este foarte util in cazul problemelor de stomac. Pe langa asta, aroma revigoranta de menta este binevenita atunci cand organismal nostru se resimte dupa mesele grele si ne simtim mai slabiti. Ai grija doar sa nu-l indulcesti cu zahar.
- Ceaiul de Kombucha
Kombucha este o ciuperca, o colonie de bacterii mai exact, ce poate contribui la protectia celulelor ficatului fata de efectele negative ale anumitor toxine. Incearca un ceai negru cu piersici si Kombucha, o bautura cu nenumarate beneficii si gust placut. Este infuzia ideala pe care sa o consumi dupa mesele copioase de sarbatori.
- Pu-Erh
Ceaiul negru Pu-Erh este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului digestiv, printre multe alte beneficii. Pu-Erh este un ceai care se asociaza foarte bine cu preparate din carne rosie, prajeli. Este recomandat de consumat dupa mesele compuse din multe feluri de mancare, asa cum sunt cele de sarbatori.
In plus, infuzia de ceai este o bautura pe care sa o consumi si in timpul meselor, nu doar inainte sau dupa, pentru a preveni un eventual disconfort abdominal. Ceaiurile se asociaza foarte bine cu preparatele culinare. De fapt, pentru orice fel de mancare exista cel putin un sortiment de ceai care il completeaza de minune. La fel ca in cazul vinurilor, aromele din fiecare tip de ceai le evidentiaza pe cele ale alimentelor, sau dau nastere chiar unor noi gusturi datorita combinatiilor de arome.
Asa ca, daca nu vrei sa suferi de vreo intoxicatie cu alcool, mai ales daca nu obisnuiesti sa consumi in mod frecvent, iti recomandam sa-l inlocuiesti cu infuzii de ceai. Vei avea mai mult de castigat, din toate punctele de vedere: sanatatea ta va avea numai de castigat, la fel ca si papilele tale gustative.
Nu stii cum sa asociezi ceaiurile cu preparatele pe care le pregatesti de sarbatori? Nici o problema, in pagina de produs a fiecarui ceai vei gasi recomandari despre felurile de mancare cu care se potrivesc cel mai bine.