Ceaiurile preferate de romani in 2020

Anul care tocmai s-a incheiat a fost unul total atipic si speram sa fi fost o exceptie. Pentru iubitorii de ceai insa, nu toate restrictiile impuse de pandemie au avut efecte nedorite. Multi dintre pasionatii de ceai ne-au spus ca au avut mai mult timp liber la dispozitie, pe care l-au petrecut in compania ceaiului preferat. Iata astfel ca “ceainaria de acasa” a contat foarte mult in perioada de pandemie. Am avut mai mult timp sa incercam tot felul de sortimente de ceai, iar practica relaxarii in compania unui ceai ne-a prins foarte bine in aceasta perioada.

Noi am facut un top al ceaiurilor in functie de preferintele romanilor de anul trecut, daca esti curios daca sunt si preferatele tale printre ele, descopera-le in randurile de mai jos:

Se pare ca anul trecut cei mai multi romani au preferat ceaiul de fructe (27%), mai mult chiar decat ceaiul verde (21%). Nu ne mira foarte tare asta, cui nu i-ar placea sa savureze in fiecare zi un ceai natural din fructe de padure, sau din fructe exotice? A contat foarte mult si consumul pe timp de vara in varianta Ice Tea, inlocuind astfel o buna cantitate de bauturi carbogazoase gata preparate. Pe locul 3 in topul preferintelor s-a situat ceaiul Rooibos (11%), aproape la egalitate cu ceaiul negru (10%). Ceaiurile de plante ocupa doar locul 5, ceea ce inseamna ca apetitul romanilor pentru ceaiuri care se consuma “de placere”, si nu neaparat de nevoie, este in crestere.

☕ In ceea ce priveste sortimentele specifice de ceai, in timpul starii de urgenta, locul 1 in topul preferintelor a fost ocupat de catre un ceai Rooibos, Pretty Woman, un ceai cu efect calmant. Asta reflecta nevoia crescuta a romanilor de a se relaxa din cauza schimbarilor aduse de pandemie. Este urmat de Sakura, un ceai verde senzational, imbogatit cu iasomie si cirese. Topul este completat de ceaiuri de fructe: Tipsy Strawberries si Cherry Banana, si de ceaiul alb Strawberry Aloe.

Bucurestenii au avut preferinte putin diferite, primul loc fiind ocupate de sortimente de ceai verde, Sakura si Ginseng & Ginger, urmate de Rooibos Pretty Woman si de ceaiuri din fructe exotice de data aceasta.

Am observat astfel o preferinta a iubitorilor de ceai din Romania pentru sortimentele ce prezinta o diversitate de ingrediente, o experienta gustativa si olfactiva mai intensa. Ne bucura sa vedem si o apetenta crescuta fata de ceaiurile cu potential relaxant. N-ar fi rau ca ceaiul Rooibos sa castige mai mult teren si pe piata din Romania, este un ceai care poate influenta dispozitia, starile de bine si de relaxare, stari de care avem cu totii nevoie.

Si in anul care tocmai a inceput ne vom diversifica portofoliul de ceaiuri, ne face placere sa va oferim mereu sortimente noi pe care sa le incercati in ceainaria voastra de acasa.

Categorii de ceai preferate de romani in 2020

1.Ceai de fructe 27%
2.Ceai verde 21%
3.Ceai Rooibos 11%
4.Ceai negru 10%
5.Ceai de plante 9%

Top ceaiuri consumate de romani in pandemie

Ceai Rooibos Pretty Woman
Ceai verde Sakura
Ceai de fructe Tipsy Strawberries
Ceai de fructe Cherry Banana
Ceai alb Strawberry & Aloe

Top sortimente de ceai la nivel national

Ceai Rooibos Pretty Woman
Ceai de fructe Bora Bora
Ceai de fructe Pina Colada
Ceai verde Sakura
Ceai de fructe Winter Fairy Tale

Top sortimente de ceai Bucuresti

Ceai verde Sakura
Ceai verde Ginseng & Ginger
Ceai Rooibos Rooibos Pretty Woman
Ceai de fructe Bora Bora
Ceai de fructe Pina Colada

Pofta buna si multa sanatate va dorim! ☕

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *