Stiinta te ajuta sa afli starea vremii cu o ceasca de cafea

Vremea e din ce in ce mai schimbatoare, cam tot timpul anului, iar o zi ce se anunta insorita de dimineata ajunge sa se termine cu tunete si fulgere. Daca vrei sa vezi daca Busu are sau nu dreptate poti sa afli ….. iti propunem un truc simplu prin care poti sa afli cum va fi vremea in cursul zilei doar observand bulele de aer din ceasca de cafea.

Uite ce trebuie sa faci:

  1. Prepara o ceasca de cafea tare. Nu conteaza ce fel de cafea e, cafea de origini, cafea cu arome. Important e sa faci o cafea tare.
  2. Toarna cafeaua in ceasca si observa in ce directie se misca bulele de aer care se formeaza.

Cum sa interpretezi ceea ce observi:

  1. Daca bulele de aer se aduca in centru inseamna ca presiunea atmosferica este ridicata ceea ce determina ca suprafata cafelei sa fie mai inalta in centru, iar bulele de aer vor fi atrase catre cel mai inalt punct al suprafetei. Asa ca sunt sanse mari ca vremea sa fie frumoasa.
  2. Daca bulele de aer se indreapta rapid catre marginile cestii inseamna ca cerul va fi senin in urmatoarele 12 ore.
  3. Daca bulele de aer formeaza un cerc la marginea suprafetei cestii inseamna ca presiunea atmosferica este scazuta si este destul de probabil sa ploua in urmatoarele 12 ore.
  4. Daca bulele de aer se misca incet catre marginea cestii vremea va fi urata, insa cerul se va insenina in cateva ore.

Cum e posibil sa prevezi starea vremii folosind o ceasca de cafea? Nivelul presiunii atmosferice determina suprafata cafelei sa devina usor concava sau convexa, ceea ce face ca bulele de aer ce se formeaza sa se miste intr-o anumita directie, cu o anumita viteza, ajutandu-ne sa ne dam seama care va fi starea vremii in linii mari. Este un truc util atunci cand mergi cu cortul, sau faci drumetii la munte si nu ai acces la informatii. Cei care au folosit acest sistem au confirmat utilitatea lui.

Ce spune ceasca ta de cafea, o sa ploua azi?

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *