Desert din fructe deshidratate si ceai de portocale rosii
Este bine sa fim spontani si sa incercam lucruri noi, insa este bine ca acestea sa fie si sanatoase, asa ca iti propunem o reteta de desert cu fructe deshidratate (pentru ca inca nu ne putem bucura de cele proaspete), infuzat in ceai de portocale rosii (pentru sustinerea bunei functionari a sistemului imunitar) si condimente care sa dea un gust inedit compotului.
In plus, este o reteta foarte simpla si rapid de preparat!
Ingrediente (toate fructele sunt deshidratate):
- 12 caise
- 12 prune fara samburi
- 12 bucati de mere
- 12 jumatati de para
- 3 linguri de stafide
- 12 smochine
- 3 – 4 cuisoare
- 1 baton de scortisoara
- O cana de ceai cald de portocale rosii
- ¼ ceasca de fulgi de migdale
- Iaurt grecesc
Mod de preparare:
- Adauga o ceasca de apa fierbinte peste 3 lingurite de ceai de portocale rosii. Lasa la infuzat timp de 6 – 8 minute.
- Pune toate ingredientele intr-un recipient din portelan la hidratat impreuna cu ceaiul de portocale rosii. Acopera totul si lasa la frigider peste noapte sau cel putin timp de 4 ore.
- Daca ceaiul este absorbit in totalitate, mai adauga o ceasca, ar trebui sa mai ramana lichid dupa ce fructele se hidrateaza.
- Inainte de a servi, scoate cuisoarele si batonul de scortisoara. Serveste impreuna cu iaurt si fulgi de migdale.
Desertul din fructe si ceai de portocale rosii este unul cat se poate de sanatos si nutritiv. Este un desert cu gust delicios, dat de infuzia de ceai de portocale rosii. Nu contine zahar, asa ca va fi foarte bland cu silueta ta.
Pofta buna!