Despre aromele din ceaiuri
Aromele se numara printre cele mai apreciate caracteristici ale ceaiurilor , fie ca vorbim de ceai verde , ceai negru sau ceai alb. Dar ce sunt de fapt aceste arome si cum ajung ele sa contribuie la gustul atat de deosebit al infuziei de ceai?
Exista mai multe tipuri de arome care se folosesc la imbogatirea gustului ceaiului. Te invitam sa le descoperi in randurile de mai jos:
Arome naturale
Aromele naturale provin din diferite flori,cel mai frecvent folosite fiind florile de iasomie, bobocii de trandafir sau albastrelele, bucati de fructe uscate, ierburi sau condimente precum vanilia sau cardamomul, ce sunt adaugate frunzelor de ceai pentru a le imbogati gustul, mirosul, sau pur si simplu pentru a le conferi un aspect cat mai placut. Sunt aromele pe care le gasesti in multe dintre ceaiurile speciale de pe Arta Ceaiului, cu unele te-ai obisnuit deja, iar pe altele urmeaza sa le descoperi si sa le savurezi.
Procesul de obtinere a acestor arome presupune diferite actiuni, precum incalzirea, presarea, taierea, mixarea, filtrarea, distilarea, fermentarea sau rasnirea plantelor din care se obtin.
Arome identic-naturale
Asemenea arome se obtin din substante naturale ce sunt procesate in laborator. Se numesc arome identic-naturale pentru ca structura lor chimica este identica celei a aromelor naturale, numai ca sunt dezvoltate in laborator. Majoritatea produselor cu arome folosesc arome identic-naturale datorita faptului ca acestea ofera aceleasi beneficii ca aromele naturale, proprietatile lor dureaza un timp mai indelungat si se obtin cu costuri mai mici, ceea ce face ca aceste produse sa fie accesibile pentru cat mai multi oameni.
Extracte
Acest tip de arome se obtine prin extragerea uleiurilor esentiale din frunzele, fructele sau radacinile unor plante. Uleiurile esentiale pastreaza mirosul si aroma plantelor din care sunt extrase si sunt folosite mai ales in aromaterapie pentru crearea unor stari pozitive asupra noastra. Exista mai multe moduri de extractie a uleiurilor esentiale, de la cele foarte simple, prin presare, pana la cele care presupun actiunea alcoolului.
Arome artificiale
Aceste arome sunt create prin modificarea structurii chimice a unor molecule pentru a dezvolta gusturi sau mirosuri mai intense printr-un proces mai putin costisitor.
Lumea ceaiurilor este o lume a aromelor, miresmelor si gusturilor, pe care le gasim intr-o diversitate de combinatii. Magazinul Arta Ceaiului este ghidul care te insoteste in calatoria prin lumea aromata a ceaiurilor si care te ajuta sa gasesti combinatiile ideale de arome care sa-ti faca viata mai frumoasa!