Despre Genmaicha Musashi, ceai verde cu orez brun

Genmaicha este unul dintre sortimentele de ceai verde cu care pasionatii de ceai se rasfata din ce in ce mai mult. Este o combinatie de frunze de ceai verde Sencha si orez brun prajit. Mai este cunoscut si sub numele de “ceai popocorn”, desi nu contine popcorn ? Este un sortiment de ceai cu totul deosebit, iar in articolul de astazi aflam si de ce.

Legenda ceaiului verde Genmaicha

Una dintre legendele care circula in legatura cu aparitia acestui ceai spune ca, in urma cu cateva sute de ani, in timp ce un samurai isi savura ceaiul, unul dintre servitori varsa din greseala niste orez brun in bolul cu infuzia respectiva. Enervat peste masura, samuraiul ii taie pe loc capul servitorului pentru aceasta greseala (noroc ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp si nu ne taie nimeni capul cand gresim, nu-i asa? ? ) Samuraiul gusta insa din ceaiul cu orez, si, fiind impresionat de amestecul  deosebit de arome, a hotarat sa numeasca nou descoperitul ceai “Genmai”, dupa numele servitorului.

Desigur, e doar o legenda, lucrurile n-au stat deloc asa in realitate. Adica, daca ti-ar turna cineva ceva in ceai si te-ai enerva, probabil ca n-ai mai gusta din el, nu…? ?

Adevarata poveste a ceaiului Genmaicha

Se pare insa ca amestecarea frunzelor de ceai cu orez brun a inceput sa fie practicata pentru a aromatiza ceaiul verde care nu fusese consumat in decurs de cativa ani. Pe vremuri, cand ceaiul nu era depozitat in cele mai bune conditii, frunzele de ceai isi pierdeau o parte din aroma naturala cam dupa un an si ceva. Asa ca japonezii au inceput sa amestece in ceai bucati de kagami-mochi, o prajitura facuta din orez, ce se serveste traditional in noaptea de Anul Nou. Se imbogateau astfel aromele ambelor ingrediente. In limba japoneza, “genmai” inseamna “orez brun”, iar “cha” inseamna “ceai”.

De ce Genmaicha Musashi?

Musashi Myamoto este cel mai faimos samurai din istorie, a trait in perioada 1584 – 1645. A ramas in istoria japoneza pentru numarul uluitor de victorii si pentru dezvoltarea unui nou stil de lupta, cu doua sabii. Insa, in ciuda ocupatiei razboinice, se pare ca era un suflet artistic totusi, placandu-i foarte mult sa picteze. Datorita legendei pe care ti-am povestit-o mai sus, isi imprumuta numele acestui senzational tip de ceai verde.

Beneficiile ceaiului Genmaicha

Un ceai “hranitor” – acest sortiment contine foarte multi nutrienti, fiind considerat aproape la fel de satios ca anumite preparate. Initial era consumat si de catre calugarii care tineau post.

Foarte prietenos cu stomacul  – in situatiile in care avem dureri de stomac, o ceasca de ceai verde Genmaicha ne poate ajuta sa reducem intensitatea crampelor abdominale.

Bun pentru sinusuri – bauta calda, infuzia de Genmaicha poate contribui la reducerea inflamatiei sinusurilor.

Continut ridicat de minerale: magneziu, calciu, potasiu si fluor. Datorita continutului de magneziu, care relaxeaza musculatura, se recomanda si in cazul starilor de anxietate si a problemelor de somn.

Mentine sanatatea danturii – specialistii au descoperit o incidenta mai mica de aparitie a cariilor in cazul persoanelor care consuma zilnic ceai verde in comparatie cu persoanele care nu beau ceai. Explicatia consta in efectul datorat continutul de fluor al frunzelor de ceai si al proprietatilor antibacteriene ale taninelor.

Continut ridicat de antioxidanti – la fel ca celelalte sortimente de ceai verde, contine foarte multi antioxidanti care ne ajuta sa reducem efectele radicalilor liberi.

Despre infuzia de Genmaicha

Acest sortiment prezinta o infuzie de un galben auriu, mai deschisa decat a altor tipuri de ceai verde. Raspandeste un miros proaspat, revigorant. Datorita amidonului din orez, ceaiul verde Genmaicha nu are gustul acela amarui pe care il au cele mai multe sortimente de ceai verde. Il putem savura si in cadrul mesei, asociindu-se foarte bine cu preparatele de la felul principal.

Cum se prepara:

  1. Lasa la infuzat o lingurita de ceai Genmaicha pret de 2 minute in apa fierbinte (aproximativ 70° C).
  2. Dupa ce trece timpul de infuzat, strecoara frunzele de ceai cu orez.
  3. Este foarte important sa nu depasesti timpul de infuzare, pentru ca ceaiul va deveni amar.
  4. Poate fi consumat atat cald, cat si rece in timpul sezonului calduros

Cand se consuma:

Il putem savura inca de la primele ore ale diminetii, in cadrul unui mic-dejun sanatos (adica unul fara mezeluri si branza topita ? )

Ori de cate ori simtim ca nivelul de energie scade insa nu vrem sa bem cafea, o ceasca de Genmaicha Musashi ne ajuta sa ne gasim pofta de viata.

Datorita faptului ca are un nivel de teina mai redus decat alte sortimente de ceai verde, poate fi consumat si in timpul dupa-amiezei spre seara, fara grija ca ne va afecta somnul nocturn.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. IOAN spune:

    Bună ziua

    Bune informațiile.

    Există încă filme/seriale în care se introduc voci din „off” ce râd copios spre a învăța pe cel ce le vizualizează când să râdă.

    Dacă domnia dvs. ați lăsa la o parte exprimarea la „pertu” (că sunt cu siguranță mulți din cei ce citesc postarea mai în vârstă și mai educați decât dvs.) și toți acei zâmbitori puși ca și cum cel ce citește nu-și dă seama de sensul glumeț al expresiei, ar putea deveni o povestire savuroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *