Detoxifierea si ceaiul verde
Daca sunteti genul de persoane care citesc cu atentie etichetele produselor pe care le consuma, atunci probabil ati remarcat ca cea mai mare parte a produselor prezente in rafturile magazinelor contin intr-o forma sau alta toxine. Iar cand spunem toxine, ne referim la o gama mai larga de substante precum aditivii, agentii de colorare dar si pesticidele, ierbicidele, ingrasamintele chimice (substante care nu apar pe eticheta dar care au fost utilizate in procesul de crestere a plantelor sau animalelor) si alte substante chimice ce au tendinta de a se acumula in sange si in tesuturi. Toate aceste toxine ar trebui sa fie eliminate in mod natural de catre organism, numai ca aparitia in viata noastra a unor factori precum poluarea, obiceiurile alimentare gresite, stresul si stilul de viata dezordonat ingreuneaza acest proces.
Numeroase studii stiintifice au dovedit ca aceste acumulari in exces cauzeaza in timp probleme de sanatate iar ingrosarea vaselor de sange, bolile sistemului digestiv, oboseala cronica, durerile de cap sunt doar cateva dintre manifestarile unui organism a carui capacitate de a elimina toxinele a fost cu mult depasita.
In societatea de astazi, in care pentru a crea hrana suficienta pentru toti locuitorii planetei alimentele incep sa se indeparteze tot mai mult de natura, specialistii au ajuns la concluzia ca este ideal ca fiecare dintre noi sa-i oferi organismului o cura benefica de detoxifiere. Indiferent de modalitatea aleasa, trebuie sa stii ca, orice cura de detoxifiere se aeaza in primul rand pe renuntarea la anumite categorii de produse: zahar, lapte, oua, gluten, ciocolata produse bogate in grăsimi.
Iar pentru ca efectele sa fie simtite din plin, nu ezitati sa consumati ceai verde, o bautura ce va ajuta in procesul de detoxifiere si pe care sa o puteti include fara prea mare bataie de cap in obiceiurile dumneavoastra cotidiene. Pentru a intelege cum ne ajuta ceaiul verde in lupta cu toxinele, trebuie sa intelegem mai intai cum se obtine acest preparat. Este bine de stiut ca, pentru obtinerea ceaiului verde, frunzele de ceai sunt supuse unei prelucrari minime, ceea ce ajuta la obtinerea unui nivel ridicat de antioxidanti ce se dovedesc benefici pentru organism.
Ceaiul verde conţine mai mult flavonoide simple numite catechine, niste antioxidanti puternici ce ajuta la detoxifierea organismului si reducerea pagubelor produse de radicalii liberi. Acesti radicali pot duce la formarea de cheaguri de sange, favorizeaza aparitia cancerului si accelereaza procesul de imbatranire.
In plus, ceaiul verde contine si numeroase vitamine (A, B1, B12, K, E) magneziu, uleiuri esențiale, caroten, vitamina C, fluor, zinc, calciu, seleniu, cupru si nichel benefice pentru sanatate si care ne ajuta la cresterea nivelului de energie, reducerea colesterolului LDL (colesterolul “rau”, responsabil pentru bolile de inima), mentinerea greutatii corporale actionand asupra grasimilor acumulate in organism, eliminarea bacteriilor daunatoare din intestine, stimularea imunitatii si cresterea rezistentei organismului impotriva infectiilor.
Astfel, daca vreti sa va bucurati de beneficiile ceaiului verde, il puteti consuma cald sau rece in fiecare zi. Nu il asociati insa cu zahar sau lapte, deoarece aceste 2 alimente ii reduc proprietatile antioxidante. Daca nu il puteti conuma ca atare, incercati sa il indulciti cu o lingurita de miere. Ca orice altceva, ceaiul verde trebuie consumat in cantitati moderate, deoarece consumul in exces poate avea efecte adverse.
Cu toate acestea exista si persoane care nu ar trebui sa consume ceai verde, fie datorita impactului asupra unor medicamente, fie datorita cofeinei. Astfel, daca aveti probleme hepatice, daca sunteti insarcinata, daca aveti tulburari cardiace sau acute probleme de coagulare a sangelui ar trebui sa nu consumati ceaiul verde.
Disclaimer: Acest articol este doar pentru scopuri informative si nu este menit sa inlocuiasca sfaturile oferite de catre medicul dumneavoastra.