Ghimbirul: proprietati si beneficii
Ghimbirul este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate. De la sustinerea imunitatii in lupta cu o serie de bacterii pana la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor de nadejde intr-o serie de afectiuni cu care multi dintre noi ne-am confruntat pana acum.
Ceaiul de ghimbir, consumat cu moderatie, are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre, datorita efectelor antioxidante, antiinflamatoare, antistres si antivirale. Il numim aurul din bucatarie nu doar datorita culorii sale, ci si multiplelor beneficii pe care le are pentru sanatatea noastra.
Cum se prepara ceaiul de ghimbir
O cana de ceai de ghimbir are efect energizant si ofera suport in ameliorarea indigestiilor. De asemenea, folosirea acestuia in timpul racelii si gripei poate contribui la reducerea intensitatii migrenelor si a altor manifestari neplacute asociate.
- Pentru o cana de ceai, fierbe 200 ml de apa si adauga o lingura de ceai de ghimbir ;
- Lasa-l la infuzat 5-7 minute in apa fierbinte;
- Se poate consuma rece sau cald si se poate adauga in el miere, lamaie sau menta;
- Poti consuma 2-4 cani de ceai de ghimbir pe zi, conform recomandarilor specialistului si in functie de scopul pentru care este folosit:
BENEFICII ALE CONSUMULUI DE CEAI DE GHIMBIR:
Adio greturi matinale!
Ceaiul de ghimbir este recomandat si femeilor insarcinate, pentru ca reduce cu succes greturile matinale. Acesta diminueaza aciditatea din stomac si senzatia de greata. Acelasi efect al ceaiului de ghimbir este util si in cazul persoanelor care au rau de miscare: puteti bea o ceasca cu ceai inainte de a pleca cu masina sau avionul.
Raceala se vindeca mai repede!
Ceaiul de ghimbir este in top cele mai recomandate remedii pentru raceala si gripa. Acest lucru se datoreaza continutului foarte mare de antioxidanti, dar si aromei sale puternice. Lupta cu bacteriile si virusurile, este expectorant si antifebril. Ceaiul de ghimbir decongestioneaza nasul si sinusurile, calmeaza durerea in gat, scade febra si este un foarte bun tonic, imbunatatind starea generala a organismului. Ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar prin concentratia de antioxidanti si substante active. Ghimbirul este bogat in potasiu, zinc, calciu si magneziu si vitaminele B6, C si D.
Mai putine probleme digestive!
Ceaiul de ghimbir reduce balonarea si flatulenta, calmeaza simptomele indigestiei si diareei si regleaza tranzitul intestinal. In plus, ghimbirul are un puternic efect antispatic si protejeaza mucoasa gastrica. Poate fi consumat sub forma de ceai si dupa mesele grele, bogate in proteine si carbohidrati, sau in cazul persoanelor cu o digestie lenta si dificila.
Oxigenarea vaselor de sange!
Ceaiul de ghimbir, consumat in mod regulat, ajuta foarte mult si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui in organism. De asemenea, ajuta la oxigenarea optima a creierului si mentine sanatatea vaselor de sange; Acesta este cunoscut faptul ca ceaiul de ghimbir are si rol de afrodisiac, datorita substantelor active din compozitie, imbunatateste transportul oxigenului spre organele vitale ale corpului.
Introdu consumul de ceai de ghimbir in dieta ta zilnica (doza recomandata: 1-2 cani de ceai pe zi), si bucura-te de numeroasele beneficii pe care acesta ti le va aduce organismului tau!
Pofta buna!