Ice Tea delicios si racoritor pentru zile toride de vara ☀

Astazi esti invitatul nostru sa preparam impreuna, simplu si rapid un ice tea 100% natural, perfect pentru zilele toride! 

De ce avem nevoie???

✅ 1 carafa de sticla de 1 litru
✅ 6 – 8 lingurite de ceai (aroma ta preferata de ceai sau orice alt tip de ceai aromatizat, amestecuri de fructe uscate sau rooibos)
✅ gheata;
✅ menta;
✅ zahar sau miere (dupa preferinta)
✅ fructe congelate (optional)
✅ suc de lamaie si/sau suc de portocale si bucati de lamaie (optional).

Putem opta pentru una dintre cele 2 metode de preparare de mai jos:

Metoda nr. 1 

👉 Umplem carafa cu apa plata si adaugam cantitatea de ceai recomandata mai sus (6 – 8 lingurite de ceai vrac la 1 l apa, ceea ce inseamna dublul cantitatii de ceai pe care o folosim de obicei pentru infuzia clasica). Acoperim carafa cu folie protectoare de bucatarie si lasam la rece in frigider la macerat 8 – 10 ore, dupa care strecuram infuzia.
Adaugam in pahare putin suc de lamaie si/sau de portocale proaspete, adaugam putina menta, gheata, fructe congelate si savuram cel mai grozav ice tea din viata noastra, 100% natural.

Metoda nr. 2 

👉 Infuzam ceaiul in maniera clasica, in apa fierbinte conform instructiunilor de preparare de pe punga. Singura precizare importanta: la fel ca in cazul primei metode, infuzam dublul cantitatii de ceai (pentru 1 litru apa, adaugam 6 – 8 lingurite de ceai). Dupa ce infuzia este gata, strecuram, adaugam sucul de lamaie si/sau portocale, eventual zahar si lasam la frigider pentru cel putin o ora. Servim apoi in pahare reci pline cu gheata, menta, lamaie si fructe congelate.

Pofta buna si o zi minunata va dorim! 🥤🥤🥤

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *