Povestea ceainicelor cu ceasca – seturile Tea for One

ceasca_si_set_ceai_tea_for_one_lavendel_artaceaiuluiSeturile tip “ceainic cu ceasca”, sau seturile Tea for One, asa cum mai sunt denumite de catre iubitorii de ceai, se numara printre cele mai populare accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Pe langa aspectul practic, seturile tip ceainic cu ceasca sunt si deosebit de estetice, ele fiind de cele mai multe ori decorate cu motive florale, in combinatii superbe de culori.

Desi par niste accesorii de aparitie recenta, aceste ceainice se folosesc de mai bine de 200 de ani. Seturile tip ceainic cu ceasca au o istorie draguta, pe care ti-o prezentam in randurile de mai jos.

Povestea ceainicelor cu ceasca

Primele seturi tip ceainic cu ceasca au aparut prin 1800, si erau formate dintr-un suport in care se punea o lumanare sau un recipient cu ulei, si un fitil. Ceainicul era de dimensiuni mici si era plasat deasupra suportului. Ceainicul avea o capacitate ideala pentru o portie de ceai servit inainte de culcare.

Set ceainic cu ceasca din metal, Turcia

Set ceainic cu ceasca din metal, Turcia

Materialul din care se confectionau in acea vreme seturile Tea for One era diferit de la o tara la alta. Rusii si turcii le confectionau din metal, iar britanicii din material ceramic.

In secolul al XIX-lea, seturile Tea for One erau decorate cu motive florale asemanatoare celor care se regaseau pe tesaturile la moda in acea perioada. Asta pentru ca doamnele din acea epoca doreau sa se asorteze pana si cu ceainicele din care serveau ceaiul!

In ziua de astazi, seturile Tea for One sunt compuse dintr-un ceainic, ceasca, farfurie, capac, si uneori, un infuzor din metal. Capacitatea lor variaza de obicei intre 250 si 600 ml. Majoritatea sunt realizate din portelan si sunt decorate cu motive florale, sau combinatii vesele de culori.

Multi iubitori de ceai colectioneaza seturi tip “ceainic cu ceasca” in diferite stiluri si culori si le folosesc alegandu-le in functie de starea pe care o simt intr-un anumit moment. Atunci cand nu sunt folosite, seturile Tea for One sunt niste superbe obiecte de decoratiuni. Sunt o idee minunata de cadou pe care orice persoana care iubeste ceaiul ar dori sa-l primeasca!

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *