Slabeste sanatos cu ceai de hibiscus

Cea mai dificila perioada asociata luarii in greutate a trecut, asa ca, daca iti doresti sa dai jos cateva kilograme trebuie sa incluzi in dieta ta si o bautura naturala care sa contribuie la arderea grasimilor: adica un ceai de plante vrac, nu plic, mai exact un ceai de hibiscus. Ceaiul de hibiscus este unul dintre ceaiurile de plante recunoscute pentru proprietatile “anti-adipoase”.

Iata cum te ajuta ceaiul de hibiscus sa slabesti:

  1. Ceaiul de hibiscus ofera o senzatie de satietate

Adica te ajuta sa mananci mai putin. Bea o ceasca ori de cate ori simti senzatia de foame, sau consuma-l alaturi de o masa usoara pentru ca organismul tau sa ajunga la starea de satietate fara a consuma calorii in plus.

  1. Ceaiul de hibiscus nu contine calorii

De aceea, este ideal de consumat in locul bauturilor gata preparate din comert care contin foarte mult zahar, dusmanul siluetei perfecte si al sanatatii, in general.

  1. Ceaiul de hibiscus are efect diuretic

Cu toate ca organismul nostru are nevoie de apa pentru a functiona la parametri normali, nu avem nevoie de lichid in exces. Se creeaza astfel un disconfort, resimtit si la nivel estetic. Probabil stii senzatia de picioare umflate, grele, din cauza carora nu mai poti purta pantofii preferati.

  1. Ceaiul de hibiscus reduce absorbtia de carbohidrati

Este probabil cel mai important beneficiu al infuziei de hibiscus. Ceaiul de hibiscus contine fazeolamina, un compus care contribuie la scaderea in greutate si la mentinerea unei siluete zvelte. Asta se intampla prin reducerea productiei de amilaza. Amilaza este o enzima care contribuie la absorbtia carbohidratilor in organism, in special a zaharului. Astfel, ceaiul de hibiscus are capacitatea de a contribui la reducerea absorbtiei de carbohidrati, si, deci, a acumularii de tesut adipos.

  1. Ceaiul de hibiscus este racoritor si revigorant

Asta se stie inca din Antichitate, fiind consumat de faraonii egipteni pentru a face fata temperaturilor ridicate. Iar acum putem consuma ceai de hibiscus si in varianta Ice Tea: prepara-l seara si lasa-l la frigider peste noapte, sau foloseste o cantitate dubla de ceai si adauga cateva cuburi de gheata.

Cum se prepara ceaiul de hibiscus:

  1. Infuzeaza o lingurita de ceai (aproximativ 2 – 2,5 grame) in 250 ml apa fierbinte (100°C) timp de 8 – 10 minute.
  2. Strecoara ceaiul si serveste-l dupa ce se mai raceste.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *