Iata mai jos 3 retete delicioase de ice tea pe care trebuie sa le incerci in acest WEEKEND!!! ✅☀

? Ice tea cu menta si busuioc
Portii: 8
Ingrediente: 20 gr ceai de menta, 25 gr frunze busuioc, 1,8 l apa, 115 gr miere (sau alt indulcitor natural).
? Metoda de preparare: Puneti ceaiul de menta si busuiocul intr-un vas incapator. Adaugati apa fierbinte peste acestea. Lasati la inmuiat 10 minute (sau chiar mai mult daca preferati un ceai mai concentrat). Pentru o aroma mai intensa, rupeti frunzele de busuioc cu ajutorul unei linguri. Lasati la racit inainte de servire. Adaugati gheata!

? Ice tea de piersici
Portii: 4
Ingrediente: 12 gr ceai(dupa preferinte), 1 l apa fierbinte, 100 gr gheata, 100 gr zahar, 1 lamaie taiata felii, 1 bucata de ghimbir, razuit si zdrobit, 2 piersici decojite si maruntite, 8 crengute de menta.
? Metoda de preparare: Puneti ceaiul, lamaia si ghimbirul intr-o cratita si adaugati peste ele apa fierbinte. Lasati 7-8 minute. Adaugati jumatate din cantitate de gheata intr-un blender si maruntiti-o. Adaugati gheata peste ceai. Adaugati piersicile si zaharul si amestecati pana la omogenizare. Serviti in pahare, peste gheata ramasa si decorati cu felii de piersica si crengute de menta. Adaugati gheata!

? Ice tea aromat
Ingrediente: 750 ml bourbon, 8 linguri ceai rooibos, 175 ml suc lamaie, 30 ml nectar piersica, 10 ml sirop simplu (facut din cantitati egale de apa si zahar), gheata, frunze busuioc pentru decor, 3 felii de piersica.
? Metoda de preparare: Pregatiti siropul: intr-o cratita mica, incalziti apa si zaharul la foc mediu spe mare, pana cand se topeste zaharul. Lasati la racit. Puneti bourbonul intr-un ulcior. Adaugati ceaiul si lasati 30 minute. Dupa acest timp, strecurati ceaiul. Intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti 45 ml din bourbonul infuzat, nectarul de piersici, sucul de lamaie si siropul. Amestecati si transferati ceaiul in pahare. Se decoreaza cu frunze de busuioc si felii de piersici.

Pofta buna si un weekend grozav va dorim! ?

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *