Relaxing Herbs – ceai de plante relaxant
Stresul cotidian nu e un mit scornit de psihologi pentru a-si vinde serviciile terapeutice, e ceva real ce ni se intampla tuturor, asa cum ai observat deja pe pielea ta. Ce facem pentru a reduce efectele stresului? Multi dintre noi nu fac nimic, asa ca efectele stresului se tot aduna. Altii iau diferite medicamente ale caror efecte pe termen lung nu sunt cunoscute. Iar altii aleg sa consume ceai relaxant, sunt o multime de sortimente. In articolul de astazi vorbim despre unul dintre ele: ceai de plante Relaxing Herbs.
Relaxing Herbs este un ceai organic de plante ce contine: vasc*, fructe de paducel*, frunze de urzica*, lemongrass*, sunatoare*, frunze de mesteacan*, arome naturale, coji de fasole*; *Ingrediente certificate organic.
Iata ce beneficii are fiecare dintre ingredientele sale:
Beneficiile si proprietatile vascului:
Pe langa beneficiile in cazuri de afectiuni respiratorii, cum ar fi tusea, bronsita, sau astmul, ceaiul de vasc se foloseste in medicina naturista si ca adjuvant in tratarea afectiunilor sistemului nervos. Ceaiul de vasc este considerat a stimula buna functionare a sistemului nervos, pentru a putea face fata mai bine provocarilor cotidiene, reducand astfel efectele stresului asupra organismului.
Beneficiile si proprietatile paducelului:
Paducelul (Crataegus monogyna) este un arbust spinos de la care se folosesc florile, frunzele, ramurile si fructele pentru proprietatile lor medicinale. Paducelul are in componenta in principal amine aromatice, acizi, pectine, fitosteroli, complexul de vitamine B si vitamina C. In medicina traditionala naturista, paducelul se foloseste si pentru stari de oboseala, insomnii sau iritabilitate. Ti se par cunoscute aceste stari? Asta pentru ca sunt caracteristice persoanelor care resimt efectele stresului. Astfel, un ceai de paducel este un ceai de plante foarte util care ne poate ajuta sa ne odihnim mai bine si sa facem fata provocarilor stresului.
In Franta, ceaiul de paducel este supranumit „laptele batranilor”, cu referire la florile albe de paducel si la faptul ca este consumat cu precadere de catre persoanele in varsta, care beau zilnic cel putin o ceasca de ceai de paducel. Se spune despre acesta si ca creste capacitatea de efort fizic si intelectual, de care cu totii avem nevoie la un moment dat. Ceaiul de plante Relaxing Herbs contine si fructe de paducel.
Beneficiile si proprietatile urzicii:
Urzica este una dintre cele mai des intalnite plante din medicina naturista. Un ceai de urzica nu e bun doar pentru a vindeca matreata si caderea parului, beneficiile sale sunt mult mai numeroase. In frunzele de urzica regasim foarte multe proteine, fier si minerale necesare organismului. Primavara, mancarea de urzici n-ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic. In restul timpului, un ceai de urzica este la fel de bun. Asta pentru ca ceaiul de urzica sustine procesul natural de detoxifiere a organismului, vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, fiind astfel benefic in starile de anemie.
Ceaiul de urzica poate contribui si la reducerea retentiei de apa in organism, astfel ca este util si in curele de slabire. In plus, infuzia de frunze de urzica are si actiune antiinflamatoare, fiind benefica persoanelor care sufera de artrita reumatoida, osteoartrite sau tendinite. Acestea sunt doar cateva dintre proprietatile ceaiului de urzica.
Beneficiile si proprietatile lemongrass-ului
Lemongrass-ul, sau iarba de limon sau iarba de lamaie, asa cum mai este denumit, nu are nici o legatura cu lamaia, in afara de mirosul puternic de citrice. Este o planta ce se aseamana mai degraba cu graul sau cu secara. Lemongrass-ul are un efect calmant, astfel ca este folosit de catre persoanele care sufera de dureri de cap, stari de anxietate, sau scaderea puterii de concentrare datorate stresului.
Inca de acum sute de ani si in special in Africa, lemongrass-ul se foloseste in medicina traditionala pentru intarirea sistemului imunitar, detoxifiere, dar si in diferite afectiuni pentru proprietatile sale antibacteriene, antifungice si antiseptice. Se pare ca ceaiul de lemongrass poate contribui si la reducerea simptomelor unor afectiuni digestive, cum ar fi indigestia, gastroenterita sau colicile. O ceasca de ceai cu lemongrass este o bautura potrivita in orice moment al zilei, datorita mirosului revigorant care ne energizeaza.
Beneficiile si proprietatile sunatoarei
Ceaiul de sunatoare este unul dintre cel mai des consumate de catre romani. Insa sunatoarea se foloseste inca din vremea Greciei Antice, atunci fiind folosit pentru a reduce febra, pentru a curata ranile si pentru a trata arsurile superficiale. Poate cea mai importanta proprietate a ceaiului de sunatoare pe care o cunoastem este reglarea nivelului de serotonina, asa-numitul „hormon al fericirii”. Este astfel un ceai de plante util in combaterea depresiei.
Efectele ceaiului de sunatoare in starile de depresie au fost analizate in numeroase studii de specialitate. Un astfel de studiu a fost realizat pe 135 de persoane si a analizat diferentele dintre efectele sunatoarei, care a fost administrata sub forma de extract unui grup, si ale imipramidei, un medicament pentru tratarea depresiei, ce a fost administrat altui grup. Rezultatele studiului favorizeaza clar planta de sunatoare fata de medicamentul sintetic: in grupul caruia i s-a administrat extract de sunatoare s-a observat o imbunatatire a dispozitiei de 56%, fata de 45% in grupul tratat cu imipramida. Cum rezultatele vorbesc de la sine, ceaiul de sunatoare este o bautura ce ar trebui sa faca parte din meniul nostru zilnic.
Ceaiul de sunatoare este benefic si in combaterea simptomelor unor afectiuni digestive sau biliare. Infuzia de sunatoare stimuleaza tranzitul intenstinal si secretia de bilei. Si cum problemele digestive sunt de multe ori un factor de disconfort ce ne afecteaza si dispozitia, reducerea acestor probleme poate conduce si la reducerea nivelului efectelor stresului. Ceaiul de sunatoare contribuie si la detoxifierea organismului.
Beneficiile si proprietatile mesteacanului
Ceaiul de frunze de mesteacan este unul dintre cele mai des consumate ceaiuri de plante. Gasim ceai de frunze de mesteacan simplu, sau in combinatie cu alte plante, ca in ceaiul de plante Relaxing Herbs. Ingredientele din componenta frunzelor de mesteacan, printre care se numara flavone, glucozide, derivati de acid cafeic, vitamina C, taninuri si saruri minerale, prezinta nenumarate proprietati datorita carora ceaiul de mesteacan se foloseste in medicina naturista de mult timp. Ceaiul de frunze de mesteacan se consuma in special pentru eliminarea toxinelor din organism, pentru efectele diuretice utile in curele de slabire, dar si pentru alte afectiuni.
Te poti bucura de toate aceste beneficii intr-un singur ceai: ceai de plante Relaxing Herbs. Este un ceai de plante in care toate ingredientele sunt de provenienta organica. Datorita acestor ingrediente, ceaiul de plante Relaxing Herbs este bautura ideala in momentele noastre de relaxare de peste zi.
Cand se consuma ceaiul de plante Relaxing Herbs
Datorita faptului ca acest ceai de plante nu contine teina, se poate consuma pe tot parcursul zilei, chiar si seara. Relaxandu-ne pe parcursul zilei, vom putea sa ne odihnim mai bine si in timpul noptii. Iar daca ne gandim la faptul ca efectele stresului se mentin pe termen lung, poate ca si ceaiurile cu efect relaxant ar trebui consumate la fel. Este important de mentionat ca relaxarea nu se refera numai la relaxarea mintii, ci si la cea a corpului.
Se mai intampla si ca tot felul de crampe abdominale sau musculare ce apar ca efect al unor situatii punctuale sau sunt un efect permanent al unor afectiuni ne pot impiedica sa ne relaxam si mental. Daca nu reusim sa ne relaxam, nici deciziile pe care le luam in anumite situatii nu vor fi cele corecte. In plus, starea de stres afecteaza si relatiile cu cei din jur, ai observat ca atunci cand suntem nervosi ne purtam altfel cu ceilalti decat atunci cand suntem fericiti. Astfel, este extrem de important sa avem o dispozitie, daca nu buna, macar cat mai putin afectata de stres, asta daca nu vrem sa stricam si dispozitia celorlalti.
In sezonul cald acest ceai de plante poate avea si efect racoritor daca adaugam cateva cuburi de gheata sau daca il lasam la frigider cateva ore. In timpul verii oricum suntem nevoiti sa consumam mai multe lichide pentru ca ne deshidratam mai repede si de obicei apelam la sucuri carbogazoase sau la acele Ice Tea-uri gata preparate din comert care contin o multime de conservanti, zahar si alte substante nocive. Aceste substante, prin efectele lor negative, ajung sa ne streseze organismul, stres in plus de care nu avem nevoie.
Cum se prepara ceaiul de plante Relaxing Herbs:
- Lasa la infuzat o lingurita de ceai in 250 ml apa fierbinte (aproximativ 100°) timp de 10 minute.
- Strecoara frunzele de ceai dupa ce infuzeaza.
- Serveste ceaiul dupa ce se raceste.