Cum ne ajuta ingredientele din ceaiuri?
Probabil ca vi s-a intamplat sa cumparati un ceai si sa regasiti in lista de ingrediente fructe, plante uscate, seminte sau flori, despre care ati crezut ca au doar rolul de a amplifica aroma si culoarea sau de a a adauga un plus de finete infuziei.
Exista insa, numeroase plante si fructe care ar trebui sa fie pe lista de ingrediente a ceaiurilor pe care le consumati, mai ales datorita efectelor benefice pe care le au asupra organismului.
Roinita are efecte terapeutice asupra afectiunilor stomacului, ajuta la calmarea durerilor de cap, echilibreaza digestia si stimuleaza pofta de mancare.
Ceaiul Mate este o sursă eficientă de energie pentru perioadele solicitante atata din punct de vedere mental cat si fizic, reduce o senzație de foame, are un usor efect laxativ si diuretic si intareste sistemul imunitar.
Rooibosul verde, este bogat in antioxidanti si are efecte de combatere a oboselii, nervozitatii, alergillor, insomniei si depresiei.
Iasomia este foarte intalnita in special in combinatie cu ceaiuri vezi si este apreciata mai ales datorita aromei sale foarte placute. Florile de iasomie sunt folosite si pe post de aromatizator natural, datorita uleiurilor continute de acestea.
Echinaceea purpurie este un bun stimulent imunitar si poate fi folosita cu succes in tratarea racelilor caracteristice sezonului rece si a infectiilor respiratorii.
Musetelul imbunatateste sectretia sucurilor gastrice, creste apetitul, iar atunci cand este consumat inainte de culcare are un efect calmant.
Hibiscusul intareste sistemul imunitar, reduce colesterolul, este de ajutor in cazul hipertensiunii arteriale si are efect relaxant. Daca va plac ceaiurile de fructe, este bine sa stiti ca majoritatea contin hibiscus.
Numit si fructul longevitatii, goji a fost incadrat in categoria super-alimentelor cu multiple beneficii pentru sanatate: sursa de antioxidanti, incetinesc imbatranirea pielii, cresc imunitatea, ajuta la protejarea oaselor si a ligamentelor, datorita continutului ridicat in minerale si nutrienti. Goji abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi.
Ginsengul, considerat a fi o planta minune, are numeroase beneficii pentru sanatate: reduce efectele imbatranirii organismului, ajuta la imbunatatirea imunitatii, este un bun afrodisiac, creste puterea de concentrare si are efect de calmare, diminuand stresul.
Fructele de Schizandra sunt utilizate in medicina traditionala chineza de peste 2.000 de ani, ele fiind foarte apreciate datorita calitatii unice de a incorpora intr-un singur fruct toate cele cinci gusturi (dulce, sarat, acru, amar si iute). Fructele sunt un excelent antioxidant, avand si proprietati antiseptice si astringente.
Pe artaceaiului.ro gasiti o gama variata de ceaiuri, in combinatiii unice ce va ofera pretextul perfect pentru a incerca ceva nou in fiecare zi.