Ceai plic sau ceai infuzie?

Pe site-ul Arta Ceaiului vindem doar ceai premium, frunze vrac. De ce? Exista o serie de motive, dar toate se rezuma la calitatea produsului. Desi ceaiurile infuzie frunze si ceaiurile la plic (in special cele comerciale in supermarket-uri) provin din aceeasi planta, exista cativa factori care influenteaza calitatea si gustul preparatului final. Ceaiurile infuzie de inalta calitate sunt realizate din cele mai bune plante Camellia sinensis, anual alegandu-se mugurii, frunzele intregi, bucatile mari de frunze sau o combinatie a acestora ceea ce  confera ceaiului o aroma deosebita. In contrast, ceaiul la plic este produs din frunzele taiate si maruntite in particule foarte mici. Aceste particule pierd din prospetime si calitate foarte rapid deoarece compusii din ceai interactioneaza cu mediul prin oxidare. In plus, multe ceaiuri la plic contin arome artificiale pentru a estompa gustul usor amarui datorat difuziei puternice a teinei pe suprafata mare a plicului. Daca mai adaugam la aceasta si pierderea de nutrienti si substantele chimice folosite la realizarea unor ambalaje, devine limpede ca ceaiul la plic nu este cea mai buna alegere. Pentru cei carora le place confortul unui pliculeț de ceai, Arta Ceaiului ofera Filtre de hartie ce se aseamana unor buzunare de hartie (la inalbirea carora nu s-a folosit clor, asa cum se intampla in marea majoritate a cazurilor), cani cu infuzor, clesti de inox si multe alte accesorii ce pot fi folosite impreuna cu ceaiul infuzie pe care il preferati.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Josue spune:

    Nici eu nu mai pastrez ceuiarile asa cum obisnuiam sa fac in trecut. In prezent, am 5 sortimente preferate, pe care le servesc cu regularitate. Imi place, in schimb, sa incerc o data la doua saptamani ceva nou. Nu spun ca de fiecare data am inspiratie. Ii spuneam zilele trecute Ralucai ca acum degust ceai de albastrele. Inca nu pot sa-mi dau seama daca imi place sau nu. E ciudatel la gust.

  2. Chyngyz spune:

    MihaelaDepinde ce tip de ceai iti place Cristina. Eu cand am inceput, am dagestut de toate. Am inceput cu ceai rosu (rooibos), apoi am incercat tot felul de sortimente de ceai verde, negru, apoi am trecut la ceai alb, ceai oolong si ultimul testat ceai galben. Asa poti sa-ti dai seama ce-ti place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *