Cum sa prepari cel mai bun Ice Tea la tine acasa

 

ice_tea_blog_image

Iata ca vara a venit in sfarsit, si odata cu ea, si un val de caldura tropicala care te indispune total si te impiedica sa te bucuri de fiecare moment al verii. Ce faci in astfel de momente? Aplici planul “Marea Racoreala”: adica iti prepari un ice tea pe care sa-l poti savura acasa, la birou, sau chiar pe strada, daca il iei cu tine intr-o cana termoizolanta. Spre deosebire de bauturile gata preparate din comert, un ice tea homemade nu contine zahar, conservanti si coloranti.

Uite cum poti sa prepari si tu un ceai cu gheata delicios, simplu si rapid. Ai doua metode de preparare la dispozitie:

Metoda clasica:

  1. Infuzezi ceaiul asa cum faci in mod obisnuit, numai ca folosesti o cantitate dubla de ceai pentru ca bautura se va dilua dupa ce vei adauga gheata (aprox. 6 g de ceai de fructe si aprox. 4 g pentru ceaiurile verzi si negre)
  2. Pui apa fierbinte peste frunzele de ceai, la temperatura de 70° C pentru ceaiurile verzi si negre si 100° C pentru ceaiurile de fructe.
  3. Lasi ceaiul sa infuzeze astfel: 2 – 3 minute in cazul ceaiurilor negre si verzi si 6 – 8 minute in cazul ceaiurilor de fructe.
  4. Dupa ce trece timpul de infuzare, poti sa adaugi gheata, 4 cuburi sunt suficiente pentru fiecare pahar.

Metoda “la rece”:

  1. Daca prepari ice tea fara sa folosesti apa fierbinte, nu mai trebuie sa pui o cantitate dubla de ceai, ci pastrezi cantitatile unei infuzii obisnuite (3 grame pentru ceaiul de fructe si 2 grame pentru ceaiul verde si ceaiul negru).
  2. Adaugi apa rece si lasi totul la frigider peste noapte. Nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu durata de infuzare: in cazul prepararii la rece, ceaiurile verzi si negre nu mai devin amare pentru ca substantele care dau gustul amar nu sunt solubile la temperaturi joase.
  3. Dimineata te poti racori cu ceaiul preparat si nu mai este nevoie sa adaugi gheata.

Pentru ca ceaiul cu gheata facut de tine sa fie si mai bun, poti adauga bucati din fructele tale preferate, sau felii de lamaie sau portocala.

Iti recomandam sa nu indulcesti cu zahar ceaiul cu gheata pentru ca vei adauga calorii in plus, de care nu ai nevoie. Ceaiurile de pe Arta Ceaiului sunt delicioase si fara sa le indulcesti, dar daca vrei neaparat, poti folosi indulcitori naturali, precum cel pe baza de stevie, mesteacan sau guava.

P.S. Poti prepara mai mult ceai odata, pe care sa-l tii la frigider. In acest caz, adauga niste suc de lamaie, portocala sau orice alt citric, pentru ca vitamina C si acidul citric pastreaza proprietatile flavonoidelor din ceai.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 21 iulie 2015

    […] ai nevoie pe timp de canicula, iti recomandam sa prepari ceaiul verde in varianta Ice Tea. Vezi aici cum sa faci […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *