Budinca de orez cu ceai negru Darjeeling

Daca simti nevoia unui rasfat culinar, dar n-ai foarte mult timp la dispozitie pentru a-l prepara, iti recomandam o reteta inedita de budinca de orez cu ceai negru Darjeeling.

Ingrediente:

  • 450 ml lapte
  • 2 linguri ceai Darjeeling
  • O lingurita de unt
  • 400 ml apa
  • 200 g orez
  • ½ lingurita sare de mare
  • 2 oua
  • Extract de vanilie
  • 50 g stafide aurii
  • scortisoara

Mod de preparare:

  1. Incalzeste laptele pana aproape de fierbere. Ia-l de pe foc si adauga frunzele de ceai Darjeeling. Dupa o ora poti strecura laptele.
  2. Amesteca apa cu orezul si lasa pe foc pana ce amestecul fierbe. Micsoreaza focul si lasa amestecul inca 10 minute pana se absoarbe apa. Dupa aceea poti adauga laptele infuzat cu ceai si sarea si lasa pe foc vreo 5 minute, pana ce combinatia incepe sa devina mai groasa.
  3. Bate ouale cu zahar si extractul de vanilie. Adauga-le in budinca de orez, impreuna cu stafidele, amestecand bine.
  4. Pune totul intr-un vas uns cu unt in cuptorul incalzit in prealabil la 180° C.
  5. Dupa ce se formeaza o crusta aurie, poti scoate budinca de la cuptor. Presara scortisoara deasupra.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 21 septembrie 2015

    […] P.S. Poti folosi ceaiul Darjeeling si pentru a prepara o budinca delicioasa de orez, vezi aici reteta. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *