Compot din fructe de toamna infuzate in ceai Rooibos
Cum ar fi sa te incalzesti cu o portie de compot aromat, preparat din fructe de toamna, infuzate in ceai Rooibos? Incearca reteta noastra speciala de compot, cu siguranta va deveni desertul tau preferat toamna asta! E usor si foarte rapid de preparat.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 lingurite ceai Rooibos
- 1 mar curatat de coaja, taiat cubulete
- 1 para curatata de coaja, taiata cubulete
- 1 gutuie curatata de coaja, taiata cubulete
- 2 piersici curatate de coaja, taiate cubulete
- ¼ ceasca stafide aurii
- 1 baton de scortisoara
- 1 varf de lingurita de nucsoara
Mod de preparare:
- Infuzeaza ceaiul Rooibos in aproximativ 1 litru de apa, timp de 5 minute.
- Strecoara ceaiul si lasa infuzia sa fiarba, dupa care poti adauga ingredientele, pana ce totul da din nou in clocot.
- Lasa totul la foc mic timp de inca 20 – 30 de minute, dupa care poti scoate batonul de scortisoara.
- Serveste compotul dupa ce se mai raceste.