Iaurt homemade infuzat cu ceai
Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei – nu e un clișeu, cu siguranță ai observat și tu cum atunci când iei un mic-dejun care să te încarce cu energie ai alt chef de muncă și ești mult mai eficient și creativ în tot ceea ce faci decât atunci când mergi la serviciu fără a te alimenta corespunzător.
Astăzi îți propunem că, în loc să mănânci iaurturi cu fructe din comerț, pline de conservanți și tot felul de aditivi care îți pot afecta sănătatea pe termen lung, să-ți prepari tu acasă un iaurt sănătos și gustos.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte;
- 3 lingurițe de ceai: poți folosi orice fel de ceai de fructe, în funcție de preferințele tale;
- 170 g iaurt cu culturi active de bacterii.
Mod de preparare:
- Încălzește laptele până ajunge la temperatura de aproximativ 90° C.
- Pune ceaiul în lapte și asteaptă să se răcească până la o temperatură de aproximativ 45° C. Este indicat ca ceaiul sa fie adăugat fie cu ajutorul filtrelor atunci când se optează pentru ceai vrac, pentru a putea fi scos ușor după infuzare.
- După 15 – 20 de minute poți scoate ceaiul.
- După ce laptele s-a răcit suficient, adaugă iaurtul și amestecă totul.
- Acoperă recipientul, învelește-l în prosoape de bucătărie si lasă-l în cuptorul neîncins timp de 4 ore.
1 răspuns
[…] Usor si hranitor: iaurt homemade infuzat cu ceai de fructe […]