Ciocolata calda infuzata in ceai
Acum ca s-a facut frig afara, suntem in plin sezon in care se bea ciocolata calda! Daca vrei ca aceasta bautura sa capete note interesante, adauga diferite tipuri de ceai atunci cand o prepare.
Iata ce sortimente de ceai poti folosi:
- Ceai de menta, daca-ti place combinatia de menta cu ciocolata
- Ceaiuri cu vanilie sau caramel, pentru a indulci bautura
- Ear Grey, si ciocolata calda va avea note de citrice
- Ceai verde, pentru un plus de aroma
Ingrediente pentru o portie:
- o lingurita de ceai
- 1 plic ciocolata calda
- ½ ceasca de lapte
- miere (optional)
Mod de preparare:
- Prepara o infuzie de ceai, mai tare decat in mod normal, folosind o cantitate mai mica de apa.
- Amesteca pudra de ciocolata calda, eventual mierea si cateva linguri din ceaiul preparat mai devreme, pana se formeaza o pasta, fara cocoloase.
- Adauga laptele si ½ ceasca de ceai si pune totul la foc mic. Opreste focul inainte ca bautura sa fiarba.
P.S. Noua ne place cel mai mult ciocolata calda cu Jasmine Special, un ceai verde cu flori de iasomie, combinatia rezultata este absolut deosebita!