Ceai si ciocolata – combinatia perfecta

Daca ciocolata e cel mai bun prieten al papilelor tale gustative si ti se pare ca gustul ei nu poate fi mai bun decat este deja, incearca sa asociezi diferite tipuri de ciocolata cu anumite infuzii de ceai: combinatiile de arome ce rezulta te vor surprinde mai mult decat placut!

tea_chocolate_3Ciocolatierii folosesc 3 principii pe care le recomanda pentru a asocia ceaiul cu ciocolata: pentru a constrasta gustul acesteia, pentru a-l intensifica, sau pur si simplu pentru a-l completa.

Iata care sunt cele mai bune combinatii de ceai si ciocolata:

  1. Pentru a intensifica gustul

Ciocolata amaruie: ceai verde Jasmine Special sau sortimente de ceai Oolong cu note florale.

Ciocolata amaruie cu alune, nuci sau migdale: ceai negru Earl Grey.

  1. Pentru a contrasta gustul

Ciocolata amaruie: Pu-Erh.

Ciocolata alba sau ciocolata cu lapte: ceaiuri ce contin condimente si sortimente de ceai verde simplu, cum ar fi Sencha sau Matcha.

  1. Pentru a completa gustul

Ciocolata foarte duce cu lapte sau ciocolata cu caramel: ceai Oolong sau Mate Roasted (prajit).

Ciocolata alba sau ciocolata cu lapte: ceai negru Assam.

Ciocolata amaruie cu un continut foarte ridicat de cacao: ceaiuri negre afumate, cum ar fi Lapsang Souchong sau Keemun.

Ciocolata cu coaja de portocale sau alte citrice: sortimente de Oolong mai dulci.

tea-chocolate_4Acestea sunt doar cateva dintre combinatiile descoperite de iubitorii de ceai si ciocolata, poti descoperi chiar tu combinatii noi in functie de preferintele tale. Iar daca descoperi vreo combinatie care nu se regaseste in lista de mai sus si pe care vrei sa o impartasesti cu noi, scrie-ne un comentariu la acest articol, ne-ar placea sa incercam recomandarile tale!

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *