De la Cafea la Matcha: 5 Rețete pentru Dimineți Mai Sănătoase

retete cu matcha

Știm că fiecare zi este o nouă provocare și că ai nevoie de energie pentru a face față. Dar ce faci când cafeaua nu mai este suficientă? Îți prezentăm matcha, elixirul verde care transformă diminețile tale. În acest articol, vei descoperi 5 rețete cu matcha care te vor ajută să începi ziua cu dreptul.

Ce Este Matcha

Matcha este o formă de ceai verde, originar din Japonia, care a câștigat popularitate în întreagă lume datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Spre deosebire de ceaiul verde obișnuit, matcha este un praf fin obținut din frunzele de ceai măcinate, ceea ce înseamnă că beneficiile sunt mult mai multe.

De Ce Este Sănătoasă Dimineața?

Începând ziua cu matcha, beneficiezi de un start energic fără agitația asociată adesea cu cafeaua. Acest ceai verde în formă de praf este bogat în antioxidanți și conține aminoacidul L-teanină, care îmbunătățește concentrarea și reduce stresul. În combinație cu teanina, L-teanina oferă o eliberare treptată de energie, menținându-te alert, dar relaxat, pe parcursul zilei.

Cum Se Prepară Matcha

Prepararea ceaiului matcha este un proces simplu, dar care necesită atenție la detalii pentru a maximiza beneficiile sale. Iată pașii de bază:

 1. Folosește o linguriță de matcha (aproximativ 1-2 grame) pentru o porție.
 2. Încălzește apa până la aproximativ 80°C. Evită să o aduci la punctul de fierbere, deoarece asta poate arde praful de matcha și poate altera gustul.
 3. Adaugă matcha într-un bol și toarnă apa încălzită peste ea. Folosește un pămătuf de bambus (sau un mini-mixer) pentru a amesteca energic în mișcări de formă a literei „Z” până când se formează o spumă fină la suprafață.

5 Retete cu Matcha

1.Matcha Latte

 • Ingrediente: matcha, lapte de migdale, miere
 • Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele, după ce ai preparat matcha conform pașilor de mai sus și savurează.

2.Smoothie cu Matcha

 • Ingrediente: matcha, banane, spanac, lapte de cocos
 • Mod de preparare: Pune totul in blender și mixează.

3.Matcha Iced Tea

 • Ingrediente: matcha, apă, gheață, lămâie
 • Mod de preparare: Amestecă și răcorește-te.

4.Ovăz cu Matcha

 • Ingrediente: ovaz, matcha, fructe
 • Mod de preparare: După ce ovăzul este gătit, adaugă o linguriță de matcha pentru fiecare cană de ovăz si amestecă. Adaugă toping-urile pe care le dorești și savurează.

retete cu matcha

5.Iaurt cu Matcha și Fructe

 • Ingrediente: Iaurt grecesc, praf de matcha, fructe proaspete, miere (opțional), nuci sau semințe (opțional)
 • Mod de preparare: Presară o linguriță de praf de matcha peste iaurt, amestecă bine iaurtul cu matcha până când devine o masă omogenă. Pentru un plus de textură și nutrienți, adaugă nuci sau semințe peste iaurt.

Concluzie:

Acum  știi ce este matcha și de ce este sănătoasă dimineațăsperăm  vei încerca aceste 5 rețete cu  pentru a-ți începe ziua cu energie. Te invităm  descoperi gama noastră de produse cu matcha și  te bucuri de ceainăria ta de acasă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *