Reteta inghetata cu ceai Matcha
Dacă pe timp de vară ți se pare prea cald pentru un ceai, servește o înghețată… cu ceai! Noi îți propunem o rețetă de înghețată cu matcha, din puține ingrediente și ușor de preparat. Este dulce, aromată, cremoasă și se simte bine gustul specific de matcha. Pe ArtaCeaiului.ro poti gasi mai multe sortimente de ceai Matcha.
Ingrediente:
- 20 g pudră matcha
- 100 ml lapte
- 240 g lapte condensat
- 400 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
- Pune laptele într-un vas și încălzește-l la foc mediu (oprește focul înainte ca laptele să ajungă în punctul de fierbere).Într-un bol, toarnă laptele cald peste pudra matcha și omogenizează, folosind un tel.
- Adaugă laptele condensat și amestecă, apoi strecoară acest mix folosind o sită, ca să nu rămână cocoloașe.
- Separat, într-un vas mai mare, bate smântâna cu mixerul până când devine mai cremoasă și își mărește volumul.
- Adaugă amestecul de lapte și matcha, omogenizează bine și dă la congelator pentru cel puțin 4-5 ore. Servește-o cu poftă!