Ziua Internationala a Poeziei

ceai_poezie

„ Este o mare de poezie si de sentimente frumoase intr-o cutie de ceai” – Ralph Waldo Emerson (1803 – 1882), poet si eseist american.

Poezia din fiecare zi a vietii noastre incepe cu prima ceasca de ceai savurata dimineata. Parfumul deosebit care umple camera atunci cand ne turnam ceaiul in ceasca preferata, savoarea din fiecare picatura sau emotia calda care ne patrunde corpul si sufletul, toate acestea reprezinta poezia pe care o descoperim in fiecare ceasca de ceai. Versurile ei sunt tot timpul altele, si totusi parca le stim dintotdeauna.

Bautura minunata care este ceaiul i-a inspirat pe multi sa-si astearna gandurile in versuri care celebreaza toate lucrurile bune pe care ceaiul le ofera. O inspiratie in acest sens sunt versurile scrise de Alina, una dintre persoanele pasionate de ceai, in care exprima emotiile frumoase carora ceaiul le da nastere.

O noapte adanca de toamna tarzie

Ma poarta pe aripi de vis,

Spre-aromele dulci ce par sa-nvaluie

Un tarm de vraja marii atins.  

 

Ma-ntampina soapte-n parfum de cicoare

Ce tes intamplari cu zane si printi,

Uniti de-a iubirii tandra chemare

In palate ce-ascund secrete fierbinti.  

 

In aer plutesc gratios mirodenii

Lemn dulce, in val fin … scortisoara.

Pasesc vrajita de firul povestii,

Pierduta in dorul de vara.  

 

Nici vantul ce-adie proaspat a izma,

Nici murmurul stelelor prinse-n alai,

Nu pot tulbura savoarea sublima

Ascunsa in cana de ceai. 

(poezia Alinei poate fi gasita pe http://pauza-de-ceai.blogspot.ro/2010/11/poezia-dintr-o-cana-de-ceai.html)

Te invitam sa te inspiri si tu din ceaiurile noastre si sa te bucuri de emotia pozitiva pe care o raspandesc. Unele dintre cele mai potrivite tipuri de ceai care iti servesc ca inspiratie sunt: Apple Cinnamon, un ceai cu mar si scortisoara, Apple Strudel, un ceai cu mar si migdale, sau Marrakech Mint, un ceai verde imbogatit cu menta. In magazinul Arta Ceaiului gasesti o multitudine de ceaiuri si de accesorii care sa te inspire in orice moment al zilei. Trebuie doar sa le incerci si sa le alegi pe cele potrivite pentru tine!

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *