Cum sa asociem fiecare specialitate de branzeturi cu ceaiul ideal
Pe 20 ianuarie sarbatorim Ziua Iubitorilor de Branzeturi, iar cu aceasta ocazie va prezentam cele mai interesante moduri prin care putem asocia diferite tipuri de branzeturi cu anumite ceaiuri pentru o experienta gastronomica mult mai savuroasa decat daca le-am servi separat.
Ca si in cazul vinurilor, exista unul sau mai multe ceaiuri care se combina perfect cu fiecare tip de branzeturi, fie ca vorbim de specialitati frantuzesti sau italiene, fie de branzeturi romanesti. Iubitorii de ceai din tarile in care aceasta bautura minunata se consuma in cantitati mari au rafinat de-a lungul timpului asocierile dintre ceaiuri si mancaruri, dand nastere unor combinatii dintre cele mai interesante.
Oricare dintre noi se poate bucura acum de gustul reinventat al branzeturilor prin asocierea cu ceaiurile ideale pentru fiecare. Noi va oferim un mic ghid care sa va ajute in a combina mai bine branzeturile preferate cu ceaiuri care sa scoata in evidenta notele caracteristice fiecarei specialitati.
Telemeaua: fiind o specialitate ce se remarca prin gustul intens si sarat, se recomanda a fi servita cu ceaiuri dulci, florale. Va recomandam Rose, un ceai de fructe cu trandafiri, Juicy Pear, un ceai fructat cu gust de pere zemoase, sau Fruits of the Forest, un ceai de fructe cu mure.
Branza dulce: este o specialitate de branza mai usoara, foarte frecvent intalnita in dietele pentru slabit. Este complimentata bine de ceaiuri bogate in tanin, mai putin procesate, cum sunt toate sortimentele de ceai verde, cum ar fi China Sencha, Geisha, un ceai cu bambus, Schizandra si ghimbir, sau Chilli Romance cu coacaze rosii si ghimbir.
Cascavalul: acest tip de branzeturi se asorteaza cel mai bine cu un ceai negru ca Darjeeling, sau Oolong, cum sunt Berry Witch sau Iron Goddess of Mercy.
Crema de branza: aceasta specialitate usoara si cremoasa merge foarte bine cu ceaiuri negre, cum ar fi English Breakfast, Earl Grey, Darjeeling, sau cu ceaiuri verzi, proaspete ca Madame Butterfly.
Brie: gustul acestei specialitati bogate, cu un continut ridicat de grasime este cel mai bine echilibrat de notele astringente ale unui ceai negru ca Darjeeling. Si ceaiurile Oolong se asociaza bine cu Brie.
Camembert: cea mai cunoscutata specialitate de branzeturi frantuzesti se recomanda a fi servita cu ceai verde Gunpowder, sau cu un ceai negru ca Darjeeling.
Cheddar: este cel mai faimos tip de branzeturi din Marea Britanie si se consuma cel mai bine cu ceaiuri Oolong si cu Darjeeling.
Gorgonzola: iubitorii acestei specialitati se pot bucura de o aroma imbunatatita daca o asociaza cu Lemon Grey, un ceai negru cu lemongrass.
Mozzarella: fiind o specialitate moderat de sarata, merge foarte bine cu un ceai ca Pai Mu Tan White Peony, un ceai alb cu gust delicat.
Fiecare combinatie de ceaiuri si branzeturi da nastere unor gusturi noi si inedite. Incearca-le si tu pe cele prezentate aici sau descopera combinatii noi si lasa-ne un comentariu cu asocierile deosebite pe care le gasesti!