Legenda ceaiului Oolong
Ceaiul Oolong este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ceai, desi nu la fel de cunoscut ca ceaiul verde, iar despre descoperirea sa circula o frumoasa legenda. Aceasta legenda spune, ca, in timpul dinastiei Qing, un fermier din regiunea Fujian, Taiwan, culegea frunze de ceai pentru a le pregati prin metoda cunoscuta. Privirea ii fu insa atrasa de o caprioara care pastea prin apropiere. Fermierul dori sa profite de ocazie, asa ca se hotari sa incerce sa vaneze caprioara in loc sa proceseze frunzele de ceai pe care tocmai le culesese.
Nu stim daca a reusit sa vaneze caprioara, cert e ca, a doua zi, cand se intoarse la frunzele de ceai, fermierul observa ca marginile acestora fermentasera putin si capatasera o aroma surprinzator de placuta. Fermierul continua sa proceseze frunzele de ceai dupa metoda obisnuita. Ceaiul rezultat avea insa o aroma dulce si puternica, spre deosebire de aroma usor amaruie pe care o avea ceaiul pe care il producea in mod obisnuit fermierul.
Pentru ca fermierul era poreclit Oolong, ceaiul nou descoperit a preluat aceasta denumire. In limba chineza Oolong, sau Wulong, inseamna „ceaiul dragonului negru”. Desigur, aceasta este doar o legenda legata de aparitia ceaiului Oolong. In realitate, lucrurile au stat putin altfel.
Sortimentul de ceai Oolong a fost creat in provincia Fujian, intr-adevar, in urma cu 1000 de ani. In acea perioada, fermierii produceau in cantitati mari un tip de ceai numit Beiyuan, ale carui frunze erau comprimate in caramizi. Dupa ce acest tip de ceai a pierdut din popularitate in randul nobilimii, fermierii din regiune au inceput sa produca un ceai semi-fermentat: ceaiul Oolong.
In scurt timp, ceaiul Oolong a inceput sa devina tot mai popular printre membrii familiei regale si nobilimii asociate. Popularitatea sa se datora aromei deosebite pe care o prezinta ceaiul Oolong. Este vorba despre o aroma fina, un gust dulceag-floral, care se deosebeste de gustul usor ierbos al ceaiului verde sau al ceaiului negru.
Chiar daca, initial, ceaiul Oolong avea un pret mai mare decat alte tipuri de ceai, in timp, pretul sau a devenit similar cu cel al ceaiului verde sau al ceaiului negru. Desigur, exista si sortimente de ceai Oolong destul de scumpe, cum este ceaiul Milky Oolong, un sortiment care parcurge un proces special de productie si care se vinde, in consecinta, la un pret mai ridicat decat alte tipuri de ceai Oolong.
Si asa am ajuns sa ne bucuram in ziua de azi de un sortiment atat de special de ceai precum ceaiul Oolong. Cum faci sa savurezi si tu aroma sa deosebita? Infuzezi o lingurita de frunze de ceai Oolong pret de cateva minute, asa cum faci in cazul oricarui tip de ceai pe care il pregatesti de obicei. Atentie insa, daca infuzezi ceaiul Oolong pret de mai mult de 3 minute, este posibil ca infuzia sa capete un gust usor amarui.
Alege sortimente de ceai Oolong de calitate superioara:
[ps_product_list id_category=16 n=4 p=1 tpl=product-list.tpl]