Traditii interesante de Ice Tea din toata lumea

Ice Tea natural

E simplu sa prepari un Ice Tea natural: reteta de baza e ca infuzezi o cantitate dubla de ceai si adaugi cuburi de gheata, si de-aici poti adauga tot felul de ingrediente care fac bautura si mai gustoasa. Dar Ice Tea inseamna mai mult decat un ceai cu gheata. Iti prezentam mai jos cele mai interesante traditii internationale legate de Ice Tea:

Ice Tea in Taiwan

Chiar si in Taiwan se bea Ice Tea, si chiar foarte mult. Taiwanezii au creat o reteta speciala de Ice Tea pe care o putem incerca sin oi. De fapt, acolo nu se numeste Ice Tea, ci bubble tea. Acest bubble tea este un Ice Tea obisnuit (din ceai negru, Rooibos, Oolong, fructe, verde) in care se adauga zahar (cee ace nu-ti recomandam in mod special) si lapte praf. Acestor ingrediente li se adauga si tapioca. Se pare ca bubble tea este nemaipomenit, in Asia, Europa si Statele Unite existand multe magazine in care se comercializeaza acest tip de ceai gata preparat.

Teh Tarik in Malaiezia

Malaezienii au o alta preferinta in ceea ce priveste Ice Tea-ul: le place sa adauge zahar si lapte condensat, dupa care bautura este “aerata”. Adica se tot toarna ceaiul dintr-o cana in alta, fiind astfel expus aerului. Tehnica prepararii Teh Tarik este de fapt o arta in sine, cam ca mixarea cocktailurilor, numai ca la Teh Tarik exista si miscari de dans.

Cha Yen in Tailanda

In aceasta tara Ice Tea se numeste Cha Yen, si se prepara din ceai negru Ceylon sau Assam, la care se adauga zahar si lapte condensate. Se condimenteaza cu anason, tamarin, sau flori de portocal. Se serveste cu gheata, in pahare inalte.

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *