Cele mai bune ceaiuri pentru raceala si gripa
Cat de des ti s-a intamplat sa racesti tocmai primavara, desi scapasei de raceala si gripa in timpul iernii? Diferentele de temperatura de la o zi la alta din aceasta perioada favorizeza aparitia virusilor care cauzeaza raceala si gripa. Sinusurile infundate, nasul care curge, transformandu-se intr-o adevarata cascada, durerile in gat si migrenele sunt ingrozitoare. In cazul in care, pe langa recomandarile medicului, ai nevoie si de niste ceaiuri care pot ajuta organismul sa se refaca mai repede, iti recomandam noi cateva.
Ai grija sa nu bei ceaiul preparat foarte fierbinte, pentru a nu irita gatul, dar nici foarte rece. De asemeni, ar trebui sa consumi aceste ceaiuri timp de cel putin 4-5 zile, astfel incat efectele lor sa fie vizibile. Iar daca-ti plac, consuma-le si in continuare, de data asta de placere.
Tipuri de ceaiuri care amelioreaza simptomele de raceala si gripa:
- Ceaiul verde – Pe langa proprietatile benefice pe care le are in procesul de ardere a grasimilor, ceaiul verde contine si foarte multi antioxidanti, astfel ca poate contribui la prevenirea reactiilor alergice, a infectiilor cauzate de virus si poate ajuta organismal sa se refaca mai repede dupa o raceala puternica.
- Ceaiul de menta – In general, acest ceai este recunoscut pentru efectele sale in cazul problemelor de stomac, insa este potrivit si atunci cand vine vorba de o raceala. Ceaiul de menta elibereaza caile respiratorii si elimina durerile in gat, diminuand tusea si raguseala.
- Ceaiul cu macese – Putine persoane stiu ca macesele contin de zece ori mai multa vitamina C decat lamaile. Avand un efect tonic, ceaiul de macese revitalizeaza rapid organismul si intareste sistemul imunitar, eliminand microbii si bacteriile. De asemenea, acesta scade febra si reduce senzatia de tuse seaca. Gasesti macese in majoritatea ceaiurilor noastre de fructe.
- Ceaiul de musetel – Acesta ajuta la reducerea durerilor de cap, afectiuni foarte frecvente in cazul unei raceli puternice. In combinatie cu lamaia si cateva lingurite de miere, ceaiul de musetel este un bun antiseptic si calmeaza senzatia de usturime in gat.
- Ceaiul de mere – Gustul delicios nu este singurul avantaj al ceaiului de fructe cu mere. Acesta relaxeaza organismul, induce o stare de liniste si te ajuta sa ai un somn odihnitor. In plus, infuzia de mere reduce febra si calmeaza durerile in gat. Merele sunt un ingredient aproape de nelipsit din ceaiurile noastre de fructe, incearca-le.
Nu uita! Ceaiurile naturale pot fi de mare ajutor atunci cand te confrunti cu o raceala sau gripa, asa ca punem la dispozitie zeci de tipuri de ceai, in functie de nevoi sau preferinte, pentru a putea savura o bautura delicioasa.