Cum sa prepari ceaiul verde fara riscul de a deveni amar
Ceaiul verde e foarte sanatos si gustos, insa daca-l lasi la infuzat chiar si jumatate de minut mai mult decat cele 2 – 3 minute recomandate, el poate deveni amar si nu-l vei mai putea bea. La fel se intampla si in cazul infuziei de ceai negru si Oolong.
Totusi, exista o metoda simpla prin care poti prepara ceai verde fara riscul de a deveni amar. Metoda se numeste Mizudashi si inseamna “infuzare la rece” in limba japoneza.
Cum se face?
- Pui frunzele de ceai intr-un recipient suficient de incapator pentru intreaga cantitate pe care vrei sa o prepari.
- Adaugi o cantitate de apa rece corespunzatoare cantitatii de ceai.
- Lasi totul la frigider peste noapte.
- Dimineata ceaiul e gata, poti sa-l savurezi!
Care sunt avantajele prepararii infuziei prin metoda Mizudashi?
- Compusii din ceaiul verde care dau astringenta si gustul amar al ceaiului, catecinele si cafeina, nu sunt solubile la temperaturi scazute.
- Insa, aminoacizii din frunzele de ceai sunt solubili in apa rece, asa ca prepararea la rece iti permite sa te bucuri de gustul specific al ceaiului verde si de beneficiile sale.
- Ceaiul rece rezista mai mult timp, daca este tinut la frigider si pastrat neindulcit, asa ca poti prepara o cantitate mai mare.
Iata cateva sortimente de ceai verde pe care sa le prepari in stilul Mizudashi: