Cum sa prepari ceaiul verde fara riscul de a deveni amar

Ceaiul verde e foarte sanatos si gustos, insa daca-l lasi la infuzat chiar si jumatate de minut mai mult decat cele 2 – 3 minute recomandate, el poate deveni amar si nu-l vei mai putea bea. La fel se intampla si in cazul infuziei de ceai negru si Oolong.

Totusi, exista o metoda simpla prin care poti prepara ceai verde fara riscul de a deveni amar. Metoda se numeste Mizudashi si inseamna “infuzare la rece” in limba japoneza.

Cum se face?

  1. Pui frunzele de ceai intr-un recipient suficient de incapator pentru intreaga cantitate pe care vrei sa o prepari.
  2. Adaugi o cantitate de apa rece corespunzatoare cantitatii de ceai.
  3. Lasi totul la frigider peste noapte.
  4. Dimineata ceaiul e gata, poti sa-l savurezi!

Care sunt avantajele prepararii infuziei prin metoda Mizudashi?

  • Compusii din ceaiul verde care dau astringenta si gustul amar al ceaiului, catecinele si cafeina, nu sunt solubile la temperaturi scazute.
  • Insa, aminoacizii din frunzele de ceai sunt solubili in apa rece, asa ca prepararea la rece iti permite sa te bucuri de gustul specific al ceaiului verde si de beneficiile sale.
  • Ceaiul rece rezista mai mult timp, daca este tinut la frigider si pastrat neindulcit, asa ca poti prepara o cantitate mai mare.

Iata cateva sortimente de ceai verde pe care sa le prepari in stilul Mizudashi:

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *