Reteta de ceai verde cu suc de citrice si miere
Daca infuzia de ceai verde e cel mai bun prieten al tau atat in zilele friguroase de iarna cand corpul tau tanjeste dupa o bautura care sa-l incalzeasca, cat si in cele toride de vara cand apelezi la un Ice Tea din ceai verde pentru a te racori, iti propunem sa imbogatesti gustul, dar si beneficiile ceaiului verde, cu ingrediente care sa transforme infuzia intr-o bautura spectaculoasa!
Tot ce trebuie sa faci e sa adaugi niste sucuri naturale de citrice si putina miere atunci cand prepari ceaiul verde! Iata cat e de simplu:
Ingrediente:
- 2 lingurite de frunze ceai verde
- 250 ml apa
- ½ cana de suc prospat stors de la un grapefruit sau o portocala
- 3 linguri de suc prospat stors de la o lamaie
- 1 lingurita de miere
Mod de preparare:
- Infuzeaza timp de 2 minute frunzele de ceai verde in 250 ml de apa fierbinte (aprox. 70°C). Ai grija sa nu depasesti timpul de infuzare, pentru ca ceaiul verde va deveni amar.
- Strecoara frunzele de ceai.
- Adauga mierea, sucurile si amesteca bine.
- Decoreaza cu felii de lamaie sau portocala si serveste dupa ce se mai raceste putin.
Poti folosi atat ceai verde simplu – traditional, cum este China Sencha, cat si sortimente de ceai verde imbogatit cu flori de iasomie, ghimbir, sau chiar goji.
P.S. Pentru a prepara aceasta reteta in varianta Ice Tea, foloseste o cantitate dubla de frunze de ceai si adauga gheata.
[ps_product_list id_category=18 n=4 p=1 tpl=product-list.tpl]