Cum asociem deserturile cu ceaiurile ideale
Pentru multi dintre noi desertul e felul preferat al oricarei mese. Da, legumele ne aduc vitamine, ne pastreaza sanatatea, dar cine ar alege un castron de morcovi, rosii si castraveti in loc de o felie de tort de ciocolata? Placinta cu mere, crema de zahar ars, inghetata, toate sunt delicioase si ar putea fi chiar mai delicioase daca le-am servi impreuna cu un ceai care sa le scoata in evidenta aromele.
Iata cateva dintre cele mai savuroase asocieri dintre deserturi si ceaiuri:
Cheesecake – e un desert destul de nou aparut la noi, dar care urca rapid in topul preferintelor romanilor. Merge foarte bine cu ceai verde Sencha si cu ceai negru Darjeeling, supranumit si “sampania ceaiurilor”.
Crema de zahar ars – acest desert consistent se asorteaza cel mai bine cu ceaiuri negre ca Darjeeling sau Earl Grey.
Clatite – tuturor ne plac, iar daca le servim cu orice ceai Oolong sau cu Darjeeling ne vor placea si mai mult.
Prajitura cu mere, capsuni sau caise – din nou Darjeeling este varianta ideala, si le mai putem asocia si cu ceaiuri Oolong.
Deserturi pe baza de cafea – savureaza-le impreuna cu o ceasca de ceai negru Assam Hattialli sau cu o ceasca de ceai verde Formosa Gunpowder.
Placinta de dovleac – aroma ei este intensificata de ceaiul verde si cel negru.
Deserturi pe baza de vanilie – se potrivesc cel mai bine cu ceai negru Darjeeling.
Ciocolata amaruie – se asorteaza foarte bine cu Assam Hattialli, Darjeeling, Earl Grey, Oolong sau ceai Pu-Erh.
Ciocolata cu lapte si ciocolata alba – merg cu Darjeeling, Oolong sau ceai verde Sencha.
Incearca si tu aceste combinatii de ceaiuri si deserturi si spune-ne care dintre ele ti-a placut cel mai mult sau daca ai gasit combinatii noi pe care vrei sa le impartasesti cu noi si cititorii nostri!