Despre ceaiul verde cu menta marocana
Daca esti un iubitor de ceai aflat mereu in cautarea cestii perfecte de ceai verde, ar trebui sa faci cunostinta si cu ceaiul verde cu menta. Dar nu orice fel de ceai verde, ci Gunpowder, si nu orice fel de menta, ci menta marocana, asa numita menta Nana.
Istoria ceaiului verde cu menta marocana
Sortimentul de ceai verde cu menta poarta cel mai des denumirea de Tuareg, sau ceai marocan. Este un ceai savurat mai ales in momentele de socializare. Initial, ceaiul verde cu menta era consumat de locuitorii tarilor magrebiene (Algeria, Maroc, Tunisia, Libia, Mauritania) iar apoi popularitatea sa s-a extins si in tarile arabe. Astazi, ceaiul verde cu menta este unul dintre cele mai apreciate sortimente de ceai infuzie din Franta, Spania si Portugalia.
Ceaiul verde cu menta este mai mult decat o bautura cu gust placut si revigorant, este folosit si ca “instrument de vanzari” de comerciantii din bazarurile marocane si egiptene. Aici, vanzatorii le ofera clientilor ceai verde cu menta, fierbinte, pentru a avea ocazia sa stea de vorba si sa se imprieteneasca cu ei. Este considerata o impolitete sa refuzi sau sa porti negocieri in timpul servirii. Asa ca, daca te vei afla vreodata intr-o piata din Marrakech, accepta cu placere ceaiul oferit, insa ai grija cum negociezi dupa aceea pretul produselor pe care vrei sa le cumperi.
Aroma ceaiului verde cu menta
Ingredientul de baza din acest sortiment de ceai este, desigur, menta marocana, asa-numita menta Nana. Spre deosebire de tipul obisnuit de menta, cea marocana prezinta o aroma delicata, ce confera ceaiului un gust revigorant, fara a fi extrem de puternic.
Mirosul ceaiului verde cu menta
Ceaiul verde cu menta prezinta un miros revigorant, ce reimprospateaza aerul.
Feluri de mancare cu care se potriveste
Cu toate ca este un ceai aromat, ce poate fi savurat in orice moment, este bine de stiut ca notele sale se potrivesc cu o varietate de preparate, cele mai reusite combinatii fiind cele pe baza de carne de miel, mazare, linte sau salate de fructe.
Cateva dintre beneficiile ceaiului verde cu menta
- Poate contribui la buna functionare a sistemului digestiv, datorita faptului ca relaxeaza muschii abdominali si stimuleaza secretia sucurilor digestive.
- Poate ajuta organismul sa elimine bacteriile daunatoare.
- Contribuie la calmarea si relaxarea mentala, putand reduce anxietatea.
- Menta ne ajuta sa fim mai alerti, factor de mare ajutor in situatiile ce necesita concentrare.
- Poate contribui la reducerea simptomelor asociate cu racelile si durerile de cap.
Cum se prepara ceaiul verde cu menta
- Toarna apa fierbinte (aproximativ 70°) peste o lingurita (aproximativ 2 grame) de ceai.
- Asteapta timp de 2 – 3 minute, nu mai mult, sa infuzeze.
- Strecoara frunzele de ceai.
- In modul traditional de a servi ceaiul verde cu menta, acesta se toarna din ceainic in cana tinand ceainicul mult deasupra canii, pentru a revigora aerul din camera.
- Savureaza bautura!
Alege sortimente de calitate superioara de ceai verde cu menta marocana:
Adevărat ☕ceaiu☕ verde e foarte plăcut și gustos!