Intareste-ti imunitatea cu ceaiuri!
Stresul, oboseala, stilul de viata haotic, alimentatia nesanatoasa si schimbarile din mediul inconjurator sunt adevarati inamici pentru sanatate si pentru sistemul imunitar, care ajunge sa fie vulnerabil si in fata celor mai usoare raceli.
Este foarte usor sa ne mentinem un sistem imunitar puternic, cu ajutorul remediilor naturiste. Atunci cand vorbim de remedii naturiste, vorbim de plante. Astazi, am facut o selectie a celor mai bune ceaiuri facute din plante pentru ca voi sa va puteti intari sistemul imunitar.
Cum in sezonul rece ne putem incalzi cu o cana delicioasa de ceai, de ce sa nu profitam si sa alegem acele ceaiuri care ne ajuta si sa ne intarim imunitatea?
Mai jos, va prezentam doar cateva dintre ceaiurile noastre care ne tin departe de virusi!
Ceaiul verde cu catina:
Catina contine numeroase vitamine pe care nu trebuie sa le ignoram!
De ce acest ceai ne ajuta sa ne interim imunitatea? Ei bine, aceste plante sunt bogate in vitamina C, iar organismul nostru are nevoie din plin de acest lucru! Catina se remarca prin combinatia de elemente nutritive, cum ar fi: 14 vitamine esentiale, Omega 3, 6, 9 si chiar si Omega 7, extrem de rar intalnita, numerosi antioxidanti si sute de alti nutrienti care prezinta proprietati importante in ceea ce priveste buna functionare a organismului uman.
Ceaiul de catina ajuta la formarea anticorpilor. Puteti sa beti atat voi, dar puteti sa ii indemnati si pe cei mici sa bea.
Ceaiul de plante cu Echinacea:
Echinaceea este o planta perena, folosita de mii de ani de catre oameni. Originara din America de Nord, era utilizata de catre bastinasi pentru ameliorarea manifestarilor racelii, fiind preluata mai apoi si de exploratorii europeni, care au inteles ca aceasta poate fi de ajutor in numeroase simptome.
Ceaiul de echinacea contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si la reducerea riscului de contaminare cu bacterii, ciuperci si virusuri respiratorii. Consumat in mode frecvet, acesta sustine functionarea normala a leucocitelor, celulele albe din sange, cu rol in mentinerea imunitatii prin procesul de fagocitare al bacteriilor patogene dar sustine si productia normala de interferon si anticorpi (cu rol in apararea organismului).
Ceaiul cu ghimbir:
Ghimbirul este probabil cea mai folosita planta in medicina traditionala Ayurveda. Si asta datorita nenumaratelor beneficii pe care le prezinta, in special sub forma de ceai de ghimbir. Ceaiul de ghimbir este bogat in substante antioxidante, calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6. Congestia nazala asociata cu racelile sau gripa nu prea pot rezista ceaiului de ghimbir. Acesta este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile nazale superioare, umezeate muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare. Consumul de ceai de ghimbir este deosebit de util in sezonul rece, ajutand la refacerea organismului in timpul episoadelor de gripa.
Ceaiurile hidrateaza si intaresc imunitatea organismului!
In aceasta perioada, o ceasca de ceai cald este mai mult decat bine-venita. Ajuta la cresterea imunitatii organismului, ne protejeaza de raceli, conferind totodata energie si buna-dispozitie.
Ceaiurile sunt benefice in sezonul rece, deoarece au si rol de hidratare, cresc imunitatea generala si la nivel respirator, incalzesc organismul, relaxeaza si tonifica.
Pofta buna! ?
Ce cantitate de ceai poate fi consumată zilnic?
Mulțumesc, pentru descrierea fiecărui ceai în parte!