Ceaiuri care contin fructe cu Vitamina C
Probabil ca stii cat de importanta este vitamina C pentru organism si ai vrea sa afli mai multe despre legatura dintre aceasta si ceaiuri. Vitamina C are un rol deosebit de complex, cel mai important beneficiu fiind acela de sustinere a sistemului imunitar, necesar in prevenirea multor afectiuni.
Daca te-ai plictisit insa sa consumi tablete de vitamina C, cu gustul lor acru, iti recomandam sa suplimentezi o parte din necesarul de vitamina C savurand ceaiuri. Iata care sunt ceaiurile infuzie cel mai bogate in vitamina C:
1. Ceaiurile care contin macese
Macesele, de fapt cojile de macese, se regasesc in componenta multor ceaiuri infuzie. Le vei recunoaste pentru ca ofera un gust putin acrisor. In combinatie cu alte ingrediente, gustul nu mai pare deloc acru, dar se pastreaza beneficiile. Cateva dintre sortimentele de ceai care contin macese sunt: Apple Cinnamon, Wild Sour Cherry.
2. Ceaiul de hibiscus
Hibiscusul este o planta recunoscuta pentru continutul de vitamina C. In plus, are si un efect racoritor, fiind consumat chiar si de faraonii din antichitate pentru a se racori. Ceaiul de hibiscus ofera si o senzatie de satietate, asa ca este ideal si in curele de slabire.
3. Ceaiuri cu portocale
Multe ceaiuri contin coji de portocale, atat datorita parfumului natural pe care il confera infuziei, cat si datorita beneficiilor pe care le prezinta. Coaja de portocala contine vitamina C, asa ca ceaiurile care o contin sunt tocmai bune pentru a suplimenta nivelul de vitamina C din organism. Incearca sortimentele Blood Orange si Sicilian Orange.
4. Ceaiuri cu echinacea
Echinacea este o planta deja celebra pentru beneficiile sale in stimularea sistemului imunitar, asta datorita continutului de vitamina C. O poti regasi si printre ingredientele ceaiului Long Life, care, pe langa petalele de Echinacea, contine si rooibos verde, flori de musetel, ovaz verde, frunze de menta, frunze de mur, cimbru, flori de levantica, verbina aromata, galbenele, albastrele.
5. Ceai verde
Ceaiul verde este considerat a contine cel mai ridicat continut de vitamina C, mai ridicat chiar decat cel din ceaiul negru. Asa ca este ideal sa consumi cateva cesti de ceai verde pe zi, dar nu numai pentru asta, ci, pur si simplu de placere.
6. Ceai cu ghimbir
Ghimbirul, cea mai des folosita planta in medicina Ayurvedica, este si un aliment cu un important continut de vitamina C. Il regasesti intr-o combinatie unica, cea cu ceai verde si ginseng, in sortimentul Ginseng & Ginger, dar si in sortimentul de ceai Rooibos Citrus Ginger.
Trebuie sa retii ca vitamina C se elibereaza destul de rapid, asa ca iti recomandam sa consumi aceste ceaiuri pe tot parcursul zilei. Sunt si un mod placut de a petrece momentele de relaxare, pauzele de peste zi. Recomanda-le si persoanelor dragi din viata ta, sau, si mai bine, invita-le la o ceasca de ceai. Si pentru ca in curand va fi prea cald pentru a bea ceai fierbinte, ceaiurile noastre sunt atat de gustoase incat pot fi servite si cu gheata.
Necesarul zilnic de Vitamina C: