Alte utilizari ale ceaiului verde – casnice sau in cosmetica

Ceaiul verde este nu doar o bautura delicioasa cu numeroase beneficii pentru sanatate, dar si un ajutor de nadejde in treburile casnice sau in tratamentele de ingrijire si infrumusetare. Iata doar cateva dintre intrebuintarile infuziei de ceai verde:

1.    Ceaiul verde este foarte bun in curatarea covoarelor. Se pun pe covor frunze umede de ceai verde si se lasa sa actioneze. Frunzele atrag praful, astfel aspirarea fiind mai eficienta.

2.     Este un ajutor in eliminarea mirosului neplacut si persistent din frigider. Se pun frunze de ceai intr-un saculet de panza si se lasa in frigider.

3.     Ajuta la reducerea umiditatii mediului. Se pun frunze de ceai verde intr-un saculet de panza si se agata in zona din casa unde este umezeala. Frunzele absorb umezeala.

4.     Antioxidantii din ceaiul verde imbunatatesc starea de sanatate a plantelor. Se lasa la inmuiat in apa frunze de ceai verde pentru cateva zile, apoi se foloseste lichidul la udarea plantelor.

5.     Improspateaza hainele. Se pun intr-un saculet subtire de panza frunze de ceai verde. Saculetul se pune in dulapul de haine. Ceaiul verde va absorbi orice miros si va lasa hainelor un miros proaspat.

6.     Se foloseste la vopsirea tesaturilor rezultand o culoare speciala.

7.     Indeparteaza mirosul de “mobila noua”. Se sterge mobile cu o carpa inmuiata intr-o solutie de ceai verde.

8.     Ceaiul verde se poate folosi si ca deodorant in zilele toride, aplicandu-se la axile apa racita obtinuta din infuzia de ceai. Este o modalitate revigoratoare si eficienta de improspatare.

9.     Ceaiul verde lupta impotriva mirosurilor neplacute ale picioarelor fiind antibacterian si antifungic. Se inmoaie picioarele intr-o solutie din ceai verde si apa.

Tu cum il mai folosesti?

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *