Despre ceaiul Jasmine Dragon Phoenix Pearls

jasmine-pearls

Ceaiul alb Jasmine Dragon Phoenix Pearls, sau perlele de ceai aromatizat cu flori de iasomie, este unul dintre cele mai interesante tipuri de ceai cu care avem placerea sa ne delectam. Pe langa buchetul intens dat de aroma florilor de iasomie ce confera o aroma deosebita, perlele de ceai verde cu iasomie au si o istorie interesanta.

Istoria ceaiului Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Perle de ceai Jasmine Dragon Phoenix

Perle de ceai Jasmine Dragon Phoenix

Legenda aparitiei acestui tip de ceai isi are radacinile in mitologia chineza, si spune ca, intr-o zi de iarna, un baietel dintr-un sat din provincia Fujian, China, cazu grav bolnav iar singura lui sansa parea sa fie un dragon magic. Dupa ce sora baiatului strabatu munti inalti in cautarea dragonului care-i putea salva fratele, aceasta ajunse la pestera dragonului, a carei intrare era inconjurata de tufisuri de iasomie ce raspandeau un parfum imbatator.

Il implora pe dragon sa o ajute, acesta tasni catre cer, iar o perla superba aparu pe pieptul sau. Din aceasta perla incepura sa curga picaturi de apa, care cazura pe pamant. In locul in care cazusera picaturile, aparu ca prin minune un arbore de ceai.

Flori de iasomie

Flori de iasomie

Dragonul ii spuse fetei sa ingrijeasca arborele de ceai, pentru ca ii va salva viata fratelui sau. Fata facu intocmai, iar cand arborele incepu sa infrunzeasca, fata culese frunzele de ceai si le puse la uscat langa tufisurile inflorite de iasomie.

Dupa ce se uscara, fata rula frunzele de ceai in forma de perle. Ajunsa acasa, prepara o infuzie din aceste perle de ceai, parfumand intreaga casa cu mirosul florilor de iasomie ce patrunsese frunzele de ceai. Fratele sau o bau si isi reveni ca prin minune.

In realitate, iasomia nu provine de la vreo pestera magica, ci din Iran, si a fost adusa in China pe Drumul Matasii acum aproximativ 1700 de ani, in timpul dinastiei Tang. Aromatizarea ceaiului verde cu flori de iasomie a inceput undeva in timpul dinastiei Song, prin 1240, si a continuat si in timpul dinastiei Ming, prin 1368. Popularitatea acestei tehnici de aromatizare a ceaiului este relevata si de numarul impresionant de scrieri din acea perioada, in care este mentionata.

Cum se produce sortimentul de ceai verde Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Pentru a produce minunatele perle de ceai, in primul rand se culeg frunzele proaspat aparute si mugurii arborilor de ceai, la inceputul primaverii. Aceste frunze sunt rulate ulterior in forma de perle. Ceaiul este pastrat apoi la temperaturi scazute pana in luna iulie, cand infloreste iasomia.

Florile de iasomie se culeg noaptea, cand sunt complet deschise si emana un parfum puternic. Dupa aceea, sunt amestecate timp de 12 ore cu frunzele de ceai pentru a le aromatiza. Procesul se poate repeta chiar si de 10 ori.

Lucruri mai putin cunoscute despre ceaiul verde Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Jasmine Dragon Phoenix Pearls mai este cunoscut si sub denumirea de Yin Yang Pearls. Asta pentru ca aspectul acestui ceai este perfect impartit intre culoarea verde (yin) si culoarea alba (yang). Culoarea alba este data de modul in care sunt create perlele de ceai: atunci cand frunzele sunt rulate, uleiurile din frunze sunt eliberate, iar in contact cu temperatura, culoarea mugurilor se deschide, devenind aproape alba.

Gustul ceaiului Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Atunci cand vei savura o ceasca de ceai Jasmine Dragon Phoenix Pearls vei remarca un gust dulceag, plin, cu aroma de iasomie. Combinatia dintre baza de ceai si florile de iasomie da nastere unei arome pline, insa, in acelasi timp, usoara.

Infuzie de Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Infuzie de Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Mirosul ceaiului Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Asa cum ti-ai dat seama deja, ceaiul alb Jasmine Dragon Phoenix Pearls emana un parfum proaspat, in care se simte din plin mirosul florilor de iasomie.

Culoarea infuziei de Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Infuzia de Jasmine Dragon Phoenix Pearls prezinta o culoare galbena, clara.

Mod de preparare:

  1. Pentru prepararea unei cesti de ceai, toarna apa fierbinte (aproximativ 70° C) peste o lingurita de perle de Jasmine Dragon Phoenix Pearls.
  2. Asteapta 2 minute sa infuzeze.
  3. Strecoara ceaiul si poti savura infuzia

Iti recomandam ca, pentru prepararea si servirea acestui tip de ceai, sa folosesti ceainice sau cesti din sticla transparenta, pentru a te bucura din plin si de spectacolul vizual oferit de perlele care se desfac in contact cu apa fierbinte.

Comanda ceai premium Jasmine Dragon Phoenix Pearls

Arta Ceaiului

Magazin de ceaiuri si accesorii pentru prepararea si servirea ceaiului. Livrare gratuita pentru comenzi de minim 149 lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *